Yhdessä kestävän kehityksen puolesta
Atria tuottaa ruokaa vastuullisesti ja kestävästi ihmisiä, ympäristöä ja luontoa kunnioittaen.
Maatalouden ja koko elintarvikeketjun perustehtävä on tuottaa monipuolista ja ravitsevaa ruokaa. Tämä perustehtävä tuntuu välillä unohtuvan. Ruokaa tulee tuottaa kestävästi ja vastuullisesti niin, että emme aiheuta vahinkoa ihmisille, luonnolle tai ympäristölle. Atria tekee vastuullisuustyötä oman laajan vastuullisuusohjelmansa kautta, jossa on määriteltynä kolme isoa teemaa: maapallo, ruoka ja ihmiset.
”Ruokaa tulee tuottaa kestävästi ja vastuullisesti niin, että emme aiheuta vahinkoa ihmisille, luonnolle tai ympäristölle.”
Osana vastuullisuustyötämme olemme asettaneet kestävän kehityksen tavoitteita omaan tuotantoomme ja toimitusketjuumme useiden sitoumusten kautta. Yksi erinomainen työkalu on kansainvälinen YK:n Global Compact ‑yritysvastuualoite, johon Atria on liittynyt vahvistamaan kehitystyötämme ympäristövastuun, taloudellisen vastuun ja sosiaalisen vastuun osalta.
YK:n jäsenmaiden kahdeksan vuotta sitten laatima kestävän kehityksen tavoiteohjelma tähtää parempaan tulevaisuuteen, äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. Keskeisiä asioita kehittämistyössä ovat YK:n Global Compactin kymmenen periaatetta ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Tavoitteet ovat kaikkeen toimintaan liittyviä perusarvoja, kuten ihmisoikeudet, työelämän periaatteet, ympäristö ja korruption vastustaminen.
Atria on vahvasti sitoutunut omassa toiminnassaan noudattamaan ja edistämään noita kymmentä periaatetta. Oma vastuullisuusohjelmamme sisältää useita projekteja, jotka kytkeytyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.
”Vastuullisuusohjelmamme sisältää useita projekteja, jotka kytkeytyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.”
Haluammekin kestävän kehityksen tavoitteiden vuosipäivänä nostaa lipun salkoon osoittaaksemme olevamme mukana tärkeässä työssä kestävän ruokatuotannon puolesta.