TEHOKKUUS JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS KULKEVAT KÄSIKÄDESSÄ
Alatalon perhetilalla viljellään vehnää broilereiden ruuaksi. Rypsi ja herne ovat vuoroviljelyssä mukana niin ikään. Rypsi menee rypsiöljyn raaka-aineeksi ja herne A-Rehulle kotimaisen valkuaisen lähteeksi. Vehnää ostetaan jonkin verran myös naapuritiloilta. Lisäksi linnut syövät kotimaista A-Rehun rehua. Kananlanta käytetään omilla pelloilla lannoitteena, eli kiertotalous toimii. Hiilijalanjälkeä pyritään pienentämään monin eri tavoin: kasvattamot lämpiävät kotimaisella energialla, ja sähkö on päästötöntä. ”Tehokas tuotanto tarkoittaa myös ympäristöystävällistä tuotantoa: kaikki mahdolliset resurssit hyödynnetään, eli resursseja ei haaskata”, summaa isäntä, jolle erilaiset oman alan luottamustehtävät antavat työhön tärkeää perspektiiviä.