PARAS TAPA PAKATA

Kehitämme jatkuvasti entistä parempia ja ympäristöystävällisempiä pakkauksia. Myös pakkauskehitystyömme avulla matkaamme kohti tärkeintä tavoitettamme, aidosti hiilineutraalia ruokaketjua. 

 

PAKKAUKSEN TEHTÄVÄ ON TAATA TUOTTEEN TURVALLISUUS JA LAATU

Pakkauksella on tuotteen turvallisuuden ja laadun kannalta tärkeä tehtävä. Pakkauksen on suojattava tuote tehtaalta kauppaan, ja sieltä kotijääkaappiin ja kokkaushetkeen saakka. Kehitämme Atrialla tuotteillemme aina optimaalisimmat pakkausratkaisut, tuotteen kokonaisympäristövaikutukset huomioiden.

 

TUOTTEEN TURVALLISUUS

Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta, ja taata näin tuotteen turvallisuus ja laatu. Kaikki lähtee luonnollisesti siitä, että pakkaus itsessään on turvallinen, ja täytettää elintarvikekontaktimateriaaleille asetetut vaatimukset.

 

HÄVIKIN MINIMOINTI

Oikeanlainen pakkaus auttaa myös vähentämään hävikkiä. Esimerkiksi siirtyessämme pakkaamaan jauhelihan perinteisen rasiapakkauksen sijaan vakuumipakkaukseen, parani jauhelihan säilyvyys. Ja kun jauheliha säilyy uudessa vakuumipakkauksessa hyvänä pidempään, vähenee myös hävikin uhka.

Hävikin torjunnassa auttaa kotijääkaapissa myös esimerkiksi Atrian palkittu leikkelerasia, jossa  leikkeleviipaleet säilyvät avatussakin rasiassa mehevän herkullisina suljettavan kannen alla.

 

JÄRKEVÄÄ MUOVIN KÄYTTÖÄ

Tavoitteenamme on aina suunnitella toimivin pakkausratkaisu mahdollisimman pienellä pakkausmateriaalimäärällä – tinkimättä kuitenkaan milloinkaan pakkauksen ensisijaisesta tehtävästä, tuotteen suojaamisesta ja tuotteen turvallisuuden varmistamisesta.

 

Muovin ominaisuudet tuotteen suojaamisessa ovat ensiluokkaiset. Nykyaikaisilla pakkausratkaisuilla olemme pystyneet pienentämään muovinmäärä paitsi pakkausmuotoja kehittämällä, myös siirtymällä osittaiseen biopohjaisen muovin käyttöön. Tutustu keväällä 2023 lanseeraamaamme, mäntyöljyä sisältävään jauhelihapakkaukseen täällä.

 

KOMPAKTI KULJETTAA

Pakkaukset suunnitellaan Atrialla niin, että ne säästävät tilaa niin kuljetuksissa, kauppojen kylmälaitteissa kuin kotijääkaapeissakin. Näin tuotteiden kuljettamisen ja säilyttämisen päästöt minimoituvat.

 

Hyvä esimerkki uuden pakkaustyypin tuomasta kuljetuksesta johtuvien päästöjen minimoimisesta on vakuumijauhelihapakkaus. Kun vuonna 2017 siirryimme Atrialla perinteisestä jauhelihan rasiapakkauksesta vakuumipakkaukseen, väheni pelkästään jauhelihapakkausmateriaaleja tehtaallemme tuovan liikenteen määrä 60 täysperävaunurekan verran vuodessa. 

 

KIERRÄTYSTÄ SUOSIEN

Pakkausratkaisuihin valitaan kierrätettyjä ja/tai kierrätettäviä materiaaleja aina silloin, kun se on mahdollista. Kun tuote on nautittu, on oikea paikka kaikille Atrian muovipakkauksille  muovinkeräys. Muovit lajitellaan lajittelukeskuksessa, ja mikäli jokin pakkaus ei soveltuisi uusiomateriaalin valmistukseen, päätyisi se tällä tavalla kuitenkin hyötykäyttöön energian tuottamisen kautta.

biopohjainen-jauhelihapakkaus-976x646.png

Valtaosa Atrian jauhelihapakkauksen materiaalista on tehty uusiutuvista raaka-aineista. Pakkauksen biopohjainen materiaali valmistetaan kotimaisesta mäntyöljystä.