ANTIBIOOTTIVAPAUS

Meillä Atrialla ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointi on vastuullisen ruoantuotannon lähtökohta. Antibioottivapaan tuotantotavan edistäminen on kestävää kehitystä edelläkävijän saappaissa. Antibioottivapaa-merkinnän löydät yhä useammasta pakkauksestamme - esimerkiksi niin uudesta kana- kuin possupekonistamme.

 

LIIALLINEN ANTIBIOOTTIEN KÄYTTÖ ON VAKAVA UHKA TERVEYDELLE

 

Olivatpa kyseessä ihmiset tai eläimet, on äärimmäisen tärkeää, että antibiootteja ei käytetä turhaan. Antibioottien liiallinen käyttö kiihdyttää antibioottiresistenttien eli antibiooteille vastustuskykyisten bakteereiden syntymistä. Antibioottiresistenssi tarkoittaa sitä, että aikaisemmin helposti antibiooteilla hoidettavat sairaudet ja infektiot eivät parane enää samoilla lääkkeillä, koska bakteerit ovat kehittäneet vastustuskyvyn lääkkeenä käytettäville antibiooteille. Maailman terveysjärjestö WHO on todennut antibioottiresistenssin leviämisen yhdeksi suurimmista globaaleista terveysuhkista.

 

Monissa maissa antibiootteja syötetään tuotantoeläimille rutiininomaisesti. Niitä käytetään eläinten kasvun edistämiseen ja ennaltaehkäisemään sairauksia. Niillä paikataan puutteellisia kasvatusolosuhteita ja eläinten ahtaudesta koituvia haasteita. Esimerkiksi kana voi saada ensimmäisen antibioottikuurinsa jo munan sisälle hautomisvaiheessa. Näistä maista tulevasta lihasta löytyy niin ikään paljon antibioottiresistenttejä bakteereita, jotka voivat levitä ihmisiin tuontilihan ja matkustelun kautta.

 

HYVINVOIVA ELÄIN EI LÄÄKKEITÄ KAIPAA

 

Antibiootteja ei kuitenkaan tarvitse antaa lainkaan, jos eläinten hyvinvoinnista huolehditaan niin tarkasti, etteivät ne sairastu infektioihin. Atrian kana- ja monista possupakkauksista löytyvä antibioottivapaa-merkintä kertoo, että eläimet eivät ole tarvineet ainuttakaan antibioottikuuria koko elämänsä aikana. Eläinten poikkeuksellisen hyvä terveys perhetiloillamme selittyy eläinten erinomaisilla elinolosuhteilla, asianmukaisella ruokinnalla, huolellisella hygienialla, sekä pitkäjänteisellä, järjestäytyneellä eläintautien ehkäisytyöllä. Kun antibiootteja käytetään maltillisesti tai ei ollenkaan, pienenee todennäköisyys superbakteerien syntymiselle ja leviämiselle.

 

Laadukasta lihaa ei saada sattumalta, vaan pitkäjänteisen työn tuloksena. Yhdelläkään kanatilallamme ei ole tarvittu ainuttakaan antibioottikuuria yli kymmeneen vuoteen. Asiantuntijamme työskentelevät aktiivisesti sen eteen, että myös possujen ja nautojen kohdalla antibioottien käyttö tiloilla voidaan minimoida tai lopettaa kokonaan. Yhteiset pelisäännöt Atrian ja tilallistemme kesken takaavat lautasille päätyvän lihan turvallisuuden. Hyvä huolenpito eläimistä ja ensiluokkaisen puhdas liha ovat meille äärimmäisen tärkeitä asioita, joista ei tingitä.

antibioottivapaat-pekonit-976.png

Antibioottivapaa-merkintä pakkauksessa kertoo siitä, että eläimet eivät ole tarvinneet ainuttakaan antibioottikuuria koko elämänsä aikana. Kokonaisvaltainen, ennaltaehkäisevä terveydenhuoltotoiminta, laadukas, puhdas ravinto sekä ensiluokkaiset elinolosuhteet mahdollistavat sen, että eläin ei ylipäätään sairastu koko elämänsä aikana.