Atria Takuumurea Naudan Ulkofilee n800g
Atrian Takuumurea naudan ulkofilee on mureaa pihvilihaa. Mureuden liha saa siitä, että lihan omien entsyymien on annettu vaikuttaa valvotuissa olosuhteissa. Ulkofileepala on sopivan kokoinen perheille ja siitä syntyy joko kuusi keskikokoista pihviä tai neljä suurta pihviä. Ulkofilettä ei ole maustettu, jonka vuoksi se sopii hyvin sellaisenaan grilliin tai omien mausteiden ja marinadien käyttämiseen. Naudan liha on Suomessa kasvatettua.
Ainesosat
Naudanliha ulkofile
Ravintosisältö
100 g:ssa
Energia
521 kJ
Energia
124 kcal
Rasva
4,2 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Proteiini
22 g
Suola
0,1 g
Valmistusohje
Valmistusohje kokonaisena: Ota ulkofilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Ruskista filee pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla, ja nosta filee uunivuokaan. Työnnä lämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 150 °C uunissa haluttuun kypsyyteen. Ota filee uunista, kiedo löyhään foliokääreeseen ja anna vetäytyä 15 min. ennen viipalointia. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta. Kastike: Sulata 2 rkl voita pannulla. Lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja kypsennä jauhoja hetki. Lisää 3 dl kuumaa lihalientä koko ajan sekoittaen. Lisää 2 dl kermaa ja kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä n. 15 min välillä sekoitellen. Mausta hienonnetulla persiljalla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
Valmistusohje pihveinä: Ota ulkofilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Leikkaa fileestä poikkisyin 1-2 cm paksuja pihvejä. Pyyhi pihvien pinnat. Mausta, ja paista grillissä tai öljytyllä pannulla muutama minuutti per puoli, haluttuun kypsyyteen. Kiedo pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä 10 min. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta. Yrttivoi: Sekoita keskenään 50 g pehmeää voita, murskattu valkosipulinkynsi ja hienonnettua persiljaa.
Lisää reseptejä: atria.fi/reseptit
Valmistusohje pihveinä: Ota ulkofilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Leikkaa fileestä poikkisyin 1-2 cm paksuja pihvejä. Pyyhi pihvien pinnat. Mausta, ja paista grillissä tai öljytyllä pannulla muutama minuutti per puoli, haluttuun kypsyyteen. Kiedo pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä 10 min. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta. Yrttivoi: Sekoita keskenään 50 g pehmeää voita, murskattu valkosipulinkynsi ja hienonnettua persiljaa.
Lisää reseptejä: atria.fi/reseptit
Oliko tämä tuote sinun makuusi?
KOKEILE MYÖS
Henri Alénin Dry rub marinoitua naudanfileetä ja varhaisperunoita
6
Tutustu reseptiin
Pastrami naudan ulkofileestä
7
Tutustu reseptiin
Atria Mestari Ismon reilut naudan ulkofileepihvit, kermaista metsäsienikastiketta ja puikulapottuja
10
Tutustu reseptiin
Rosmariinilla ja dijon-sinapilla marinoidut naudan ulkofileepihvit, dijon-ranskankermaa ja rosmariiniperunoita
2
Tutustu reseptiin
Grillipihvit, hunaja-sriracha-majoneesi ja täydelliset ranskalaiset
1
Tutustu reseptiin