Atria Takuumurea Naudan Ulkofilee n800g

Atria-Takuumurea-Naudan-Ulkofilee_4316.png
Liha on aina kotimaista
Atrian Takuumurea naudan ulkofilee on mureaa pihvilihaa. Mureuden liha saa siitä, että lihan omien entsyymien on annettu vaikuttaa valvotuissa olosuhteissa. Ulkofileepala on sopivan kokoinen perheille ja siitä syntyy joko kuusi keskikokoista pihviä tai neljä suurta pihviä. Ulkofilettä ei ole maustettu, jonka vuoksi se sopii hyvin sellaisenaan grilliin tai omien mausteiden ja marinadien käyttämiseen. Naudan liha on Suomessa kasvatettua.

Ainesosat

Naudanliha ulkofile

Ravintosisältö

100 g:ssa
Energia 521 kJ
Energia 124 kcal
Rasva 4,2 g
josta tyydyttynyttä 2,1 g
Proteiini 22 g
Suola 0,1 g

Valmistusohje

Valmistusohje kokonaisena: Ota ulkofilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Ruskista filee pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla, ja nosta filee uunivuokaan. Työnnä lämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 150 °C uunissa haluttuun kypsyyteen. Ota filee uunista, kiedo löyhään foliokääreeseen ja anna vetäytyä 15 min. ennen viipalointia. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta. Kastike: Sulata 2 rkl voita pannulla. Lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja kypsennä jauhoja hetki. Lisää 3 dl kuumaa lihalientä koko ajan sekoittaen. Lisää 2 dl kermaa ja kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä n. 15 min välillä sekoitellen. Mausta hienonnetulla persiljalla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
Valmistusohje pihveinä: Ota ulkofilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Leikkaa fileestä poikkisyin 1-2 cm paksuja pihvejä. Pyyhi pihvien pinnat. Mausta, ja paista grillissä tai öljytyllä pannulla muutama minuutti per puoli, haluttuun kypsyyteen. Kiedo pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä 10 min. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta. Yrttivoi: Sekoita keskenään 50 g pehmeää voita, murskattu valkosipulinkynsi ja hienonnettua persiljaa.
Lisää reseptejä: atria.fi/reseptit

Oliko tämä tuote sinun makuusi?