Grillipihvit, hunaja-sriracha-majoneesi ja täydelliset ranskalaiset
Työaika
1 t
Kokonaisaika
2 t
- Grillipihvi on kaikessa yksinkertaisuudessaan parhaimmillaan hyvän majoneesin ja maailman parhaiden ranskalaisten kanssa. Tässä tapauksessa ranskalaiset on kypsennetty kolme kertaa erityisrapean pinnan saavuttamiseksi. Jos projekti kuulostaa liian työläältä, voit aina turvautua kaupan pakastealtaan tarjoamaan oikotiehen.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Takuumurea Naudan Ulkofilee n800g
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Ranskalaiset
8 kpl rosamunda-perunaa
öljyä uppopaistoon
suolaa
Hunaja-sriracha-majoneesi
2 dl majoneesia
4 rkl sriracha-kastiketta
2 rkl hunajaa
Valmistusohje
Ranskalaiset
- Kuori perunat ja leikkaa paksuiksi ranskalaisiksi. Huuhtele reilulla vedellä muutama minuutti tärkkelyksen poistamiseksi. Keitä lähes hajoavan kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Nostele perunat varovasti ritilälle kuivumaan ja laita ne sitten ritilällä pakkaseen vähintään tunniksi, jotta perunat jäähtyvät ja kuivuvat lisää.
- Paista pakastetut perunat 130-asteisessa uppopaistoöljyssä joko kattilassa tai rasvakeittimessä noin 5 minuuttia kunnes perunat alkavat muodostaa rapean kuoren, nosta ritilälle ja jäähdytä taas pakastimessa vähintään tunti. Voit esivalmistella perunat tähän vaiheeseen saakka vaikka jo päiviä ennen tarjoilua. Mikäli toimit näin, siirrä perunat niiden jäädyttyä pakastepussiin tai rasiaan, jotteivat ne kuivu liikaa.
Majoneesi
- Sekoita majoneesin joukkoon sriracha ja hunaja. Mausta tarvittaessa suolalla.
Grillipihvit
- Leikkaa ulkofileepala pihveiksi ja anna pihvien temperoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen paistamista.
- Pyyhi pihvien pinnat kuiviksi talouspaperilla juuri ennen kypsennystä, tämä auttaa kauniin pinnan aikaansaamisessa.
- Grillaa kuumassa grillissä tai pannulla öljyssä ensin toiselta puolelta kunnes punaiset lihasnesteet alkavat nousta pintaan ja käännä.
- Mausta grillipihvit suolalla ja pippurilla ja kypsennä edelleen kunnes lihasneste alkaa puskea pintaan tältä pinnalta. Ota pois grillistä, kietaise löysään foliokääreeseen ja anna levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Ranskalaisten viimeistely
- Paista pakastimessa olleet ranskanperunat 170-asteisessa uppopaistoöljyssä kullanruskeiksi, nosta perunat paperille jotta rasva imeytyy pois, ja tarjoile sitten grillipihvien ja majoneesin kera.
KOKEILE MYÖS
MasterChef-Santun Scotch Eggs
0
Tutustu reseptiin
Suomi-tacot nyhtönaudalla
0
Tutustu reseptiin
Ribsihuolto
1
Tutustu reseptiin
Makkarapärinät
2
Tutustu reseptiin
Pikatacot
2
Tutustu reseptiin