Rosmariinilla ja dijon-sinapilla marinoidut naudan ulkofileepihvit, dijon-ranskankermaa ja rosmariiniperunoita

Työaika 1 t Kokonaisaika 8 t
4 annosta

Kokonaisena marinoitu naudanfilee nappaa dijon-sinapista ja rosmariinista mukavasti makua. Hurmaavan herkullinen annos syntyy täydellisesti paistetusta ulkofileepihvistä, rosmariiniperunoista, sekä fileen marinadin makuja tukevasta dijon-ranskankermasta.

Raaka-aineet

Ulkofileepihvit:

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl hienonnettua rosmariinia

2 valkosipulinkynttä

suolaa

oliiviöljyä

voita

Rosmariiniperunat:

1 kg perunoita

5 kpl oksaa rosmariinia

5 kpl valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Dijon-ranskankerma:

2 dl ranskankermaa

1 rkl dijon-sinappia

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Sekoita punaviinietikka, sinappi, oliiviöljy, rosmariini ja hienonnettu valkosipuli muovipussissa, lisää liha ja sekoita niin, että marinadia on kauttaaltaan ympäri lihan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kuusi tuntia tai mielellään yön yli.
  2. Pese ja pilko perunat suupaloiksi. Revi rosmariinin lehdet irti oksista ja kuori valkosipulinkynnet. Sekoita perunoihin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria sekä rosmariinin lehdet ja valkosipulinkynnet. Paahda 200-asteisessa uunissa tunti.
  3. Sekoita dijon-sinappi ranskankermaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Leikkaa lihasta reilun kolmen sentin paksuisia pihvejä. Mausta pihvien pinnat suolalla ja paista öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla haluamaasi kypsyyteen. Paistolämpömittaria käyttämällä onnistut varmasti. Mikäli sinulla ei ole mittaria käytössäsi, pääset aika lähelle medium-kypsyyttä kun käännät pihvin ensimmäisten lihasnesteiden noustessa pintaan ja otat pois pannulta kun lihasnesteet alkavat nousta pintaan myös toiselta puolelta. Laita pihvit löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit rosmariiniperunoiden ja dijon-ranskankerman kera.