Atria Mestari Ismon reilut naudan ulkofileepihvit, kermaista metsäsienikastiketta ja puikulapottuja

Työaika Kokonaisaika 45 min
4 annosta

Atria-Mestari Ismo paistaa lihan mieluiten isona kimpaleena, jolloin se pysyy mahdollisimma mehevänä. 800 gramman naudan ulkofileen kypsennys sujuu paitsi pannun ja uunin yhdistelmässä, myös grillissä.

Ismon reseptissä ulkofileepihvit tarjoillaan suolaan säilötyistä rouskuista tehdyn kastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi keitetään perunat. Ismon suosikki perunalajikkeista on hyvin jauhoinen puikula, joka toimii erityisen hyvin nimenomaan keitettynä. Jos haluaa saada perunat pöytään saakka ehjinä, kannattaa kattilaa pitää tarkasti silmällä. Kypsyttyään puikulaperunat nimittäin hajoavat helposti kattilaan. Turhaa stressiä perunoiden hajoamisesta ei kuitenkaan kannata ottaa, maku on kohdallaan rikkoutuneissakin puikuloissa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Takuumurea Naudan Ulkofilee n800g

voita

öljyä

suolaa

mustapippuria

timjamia

Metsäsienikastike:

500 g suolasieniä (haapa-, kangas- tai karvarouskuja)

1 sipuli

1 rkl voita

6 dl kermaa

mustapippuria

(suolaa)

Keitetyt puikulaperunat:

800 g puikulaperunoita

suolaa

Valmistusohje

  1. Ota ulkofileepala huoneenlämpöön tuntia ennen kokkausta.
  2. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Hiero lihan pintaan suola, mustapippuri ja timjami.
  3. Aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita liha 150-asteiseen uuniin ja paista haluamaasi kypsyyteen (55-65 astetta) saakka.
  4. Kääri liha folioon ja annan sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen kuin leikkaat sen pihveiksi.
  5. Huuhtele suolasienet huolellisesti juoksevalla vedellä.
  6. Hienonna sipuli.
  7. Sulata voi pannulla ja paista siinä sieniä ja sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kerma ja pippuri ja keitä kunnes kastike on kiehunut hieman kasaan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  8. Pese puikulaperunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Ole tarkkana. Perunat kypsyvät hajoavan kypsiksi yllättävän nopeasti.