Teriyakiburgerit
Jos kaipaat vaihtelua perusburgeriin, tässä on sinun valintasi! Teriyakiburger saa nimensä mukaan makunsa teriyaki-kastikkeesta, joka suditaan pihvin pintaan grillatessa. Kokonaisuuden kruunavat raikkaat lime-valkosipulimajoneesi ja ananas. Tarjoile lisäksi coleslawta, jonka voit halutessasi tuunata aasialaishenkiseksi tuoreella chilillä, inkiväärillä ja korianterilla.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
1/2 dl teriyaki-kastiketta
suolaa ja mustapippuria
chilijauhetta
1-2 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
4 siivua ananasta
4 burgersämpylää
salaattia
korianteria
tuoretta chiliä
Lime-valkosipulimajoneesi:
1 dl majoneesia
1/2 limen raastettu kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi hienona raasteena
ripaus suolaa
Coleslaw aasialaisittain maustettuna:
1 pkt Atria Coleslaw 300g
tuoretta chiliä hienonnettuna
inkivääriä raastettuna
korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
- Ota burgerliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Sekoita lime-valkosipulimajoneesin ainekset keskenään. Mausta coleslaw chilillä, inkiväärillä ja korianterilla. Nosta niin majoneesi kuin coleslaw jääkaappiin maustumaan.
- Jaa burgerliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Grillaa molemmin puolin kypsiksi, sudi pintaan teriyaki-kastiketta grillaamisen aikana. Mausta pihvit vielä suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chilijauhetta.
- Grillaa myös pekoni ja ananassiivut.
- Lämmitä burgersämpylät grillissä.
- Voitele sämpylöiden pohjat ja kannet lime-valkosipulimajoneesilla. Täytä burgerit ananaksella, grillipekonilla, pihvillä ja salaatilla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä.
- Tarjoile lisäksi coleslawta chilillä, inkiväärillä ja korianterilla maustettuna tai sellaisenaan.