Perinteiset pippuripihvit ja kermaperunat
Pippuripihvit ovat klassikko syystä. Ja kun klassikkoa lähdetään valmistamaan ovat vanhat niksit usein parempia kuin kasa uusia – siispä perinteisen pippuripihvin kylkeen kuuluvat kermaperunat, kermakastike ja pekonipavut.
Raaka-aineet
Kermaperunat:
250 g perunaviipaleita
1/2 sipuli
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl kermaa
1/2 dl maitoa
Pihvit:
2 kpl Atria Takuumurea sisäfileepihvejä
1/2 dl valmista pippurisekoitusta tai rouhittuja musta-, puna- ja viherpippureita
suolaa
öljyä
voita
Kermakastike:
2 rkl konjakkia tai Jaloviinaa
1 tl dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Pekonipavut:
200 g vihreitä papuja
4 viipaletta pekonia
Valmistusohje
Kaada perunaviipaleet ja hienonnettu sipuli annosvuokiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kerma ja maito ja paista 200-asteisessa uunissa 55 minuuttia.
Nosta pihvit vähintään tuntia ennen paistamista pois jääkaapista. Kaada pippuriseos lautaselle ja pyöritä pihvien reunat pippuriseoksessa. Mausta pihvit suolalla ja paista sitten kuumassa pannussa (mielellään valurautaitaisessa) voi-öljyseoksessa pihvien pinnat. Työnnä mittari toiseen pihveistä, sivusta päin, ei koskaan pihvin pinnalta. Siirrä pihvit 120-asteiseen uuniin ja kypsennä haluamaasi sisälämpötilaan. Anna pihvien levätä löyhästi folioon käärittynä 5 minuuttia paistamisen jälkeen ennen tarjoilua.
Tee kastike samassa pannussa jossa paistoit pippuripihvit. Kaada pannulle ensin konjakki tai Jaloviina ja raaputa pannusta pihveistä jääneet rippeet mukaan kastikkeeseen. Kun alkoholi kiehahtaa kaada päälle kerma, keitä kasaan hetki, mausta ja tarjoile.
Hienonna pekoni pieneksi silpuksi ja paista rapeaksi. Aloita paistaminen kylmällä pannulla, jotta pekonin rasva irtoaa. Kun pekoni alkaa olla rapeaa, lisää pavut ja paista pekonin rasvassa niin, että pavut saavat hieman väriä, noin 3-5 minuuttia.