Perinteiset pippuripihvit ja kermaperunat

Työaika Kokonaisaika 1 t
2 annosta
perinteiset-pippuripihvit-ja-kermaperunat.jpg

Pippuripihvit ovat klassikko syystä. Ja kun klassikkoa lähdetään valmistamaan ovat vanhat niksit usein parempia kuin kasa uusia – siispä perinteisen pippuripihvin kylkeen kuuluvat kermaperunat, kermakastike ja pekonipavut.

Lue lisää

Raaka-aineet

Kermaperunat:

250 g perunaviipaleita

1/2 sipuli

suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl kermaa

1/2 dl maitoa

Pihvit:

2 pktAtria Naudan Pippuripihvi Takuumureasta Paahtopaistista 280g

1/2 dl valmista pippurisekoitusta tai rouhittuja musta-, puna- ja viherpippureita

suolaa

öljyä

voita

Kermakastike:

2 rkl konjakkia tai Jaloviinaa

1 tl dijon-sinappia

1 dl kuohukermaa

suolaa

mustapippuria myllystä

Pekonipavut:

200 g vihreitä papuja

4 viipalettaAtria Suomalainen Pekoni 100g

Valmistusohje

Kermaperunat

Kaada perunaviipaleet ja hienonnettu sipuli annosvuokiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kerma ja maito ja paista 200-asteisessa uunissa 55 minuuttia.

Pippuripihvit

Nosta pihvit vähintään tuntia ennen paistamista pois jääkaapista. Kaada pippuriseos lautaselle ja pyöritä pihvien reunat pippuriseoksessa. Mausta pihvit suolalla ja paista sitten kuumassa pannussa (mielellään valurautaitaisessa) voi-öljyseoksessa pihvien pinnat. Työnnä mittari toiseen pihveistä, sivusta päin, ei koskaan pihvin pinnalta. Siirrä pihvit 120-asteiseen uuniin ja kypsennä haluamaasi sisälämpötilaan. Anna pihvien levätä löyhästi folioon käärittynä 5 minuuttia paistamisen jälkeen ennen tarjoilua.

 

Kermakastike

Tee kastike samassa pannussa jossa paistoit pippuripihvit. Kaada pannulle ensin konjakki tai Jaloviina ja raaputa pannusta pihveistä jääneet rippeet mukaan kastikkeeseen. Kun alkoholi kiehahtaa kaada päälle kerma, keitä kasaan hetki, mausta ja tarjoile.

 

Pekonipavut

Hienonna pekoni pieneksi silpuksi ja paista rapeaksi. Aloita paistaminen kylmällä pannulla, jotta pekonin rasva irtoaa. Kun pekoni alkaa olla rapeaa, lisää pavut ja paista pekonin rasvassa niin, että pavut saavat hieman väriä, noin 3-5 minuuttia.

Broilerikebab.jpg
Kanakebab 7
Tutustu reseptiin
Perinteinen_juustoburger.png
Perinteinen juustoburger 9
Tutustu reseptiin
Wilhelm_HotHotDog_720X910.jpg
Hot Hot Dog 0
Tutustu reseptiin
kanavohvelit.jpg
Kanavohvelit 0
Tutustu reseptiin
Kana-caesarsalaattiveneet.jpg
Kana-caesarsalaattiveneet 0
Tutustu reseptiin