Kanasalaattipiirakka
Etsitkö helppoa ja herkullista tarjottavaa? Tämä kaunis piirakka yhdistää kekseliäästi salaatin ja piirakan. Pohjan ja salaatin voi tehdä valmiiksi jo etukäteen ja viimeistelyn hoitaa juuri ennen tarjoilua – näin herkku on parhaimmillaan.
Raaka-aineet
Pohja
1 kpl Iso taikinalevy
100 g ranskankermaa
100 g sinihomejuustoa
1/2 raastettu sitruunan kuori
mustapippuria rouhittuna
Täyte
1 kpl pieni kesäkurpitsa
5 kpl retiisiä
1 dl rucolaa
1 dl vuonankaalia
1/2 dl tuoreita herneitä
basilikan lehtiä
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperin päällä uunipellillä.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli sulanut levy puolet ohuemmaksi ja pistele sitä haarukalla. Levitä päälle ranskankerma. Ripottele pohjan päälle sinihomejuustoa, sitruunankuoriraastetta ja mustapippuria. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kauniisti ruskistunut.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa salaatit, perkaa herneet paloista. Irrottele basilikasta lehtiä. Nosta kasvikset kulhoon ja mausta suolalla ja öljyllä.
- Asettele salaatti piirakan päälle ja lisää joukkoon leikkeleitä. Tarjoile heti.