Kanasalaattipiirakka

Työaika 30 min Kokonaisaika 50 min
6-8 annosta
Kanasalaattipiirakka.jpg

Etsitkö helppoa ja herkullista tarjottavaa? Tämä kaunis piirakka yhdistää kekseliäästi salaatin ja piirakan. Pohjan ja salaatin voi tehdä valmiiksi jo etukäteen ja viimeistelyn hoitaa juuri ennen tarjoilua – näin herkku on parhaimmillaan.

Raaka-aineet

Pohja

1 kpl Iso taikinalevy

100 g ranskankermaa

100 g sinihomejuustoa

1/2 raastettu sitruunan kuori

mustapippuria rouhittuna

Täyte

1 kpl pieni kesäkurpitsa

5 kpl retiisiä

1 dl rucolaa

1 dl vuonankaalia

1/2 dl tuoreita herneitä

basilikan lehtiä

1/2 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 pkt Atria Artesaani Mureaksi Paahdettu Kanafilee 165g

Valmistusohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperin päällä uunipellillä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli sulanut levy puolet ohuemmaksi ja pistele sitä haarukalla. Levitä päälle ranskankerma. Ripottele pohjan päälle sinihomejuustoa, sitruunankuoriraastetta ja mustapippuria. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kauniisti ruskistunut.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa salaatit, perkaa herneet paloista. Irrottele basilikasta lehtiä. Nosta kasvikset kulhoon ja mausta suolalla ja öljyllä.
  4. Asettele salaatti piirakan päälle ja lisää joukkoon leikkeleitä. Tarjoile heti.