Suomi-tacot nyhtönaudalla
On tacoja ja sitten on Suomi-tacoja! Nämä perunarieskaan käärityt, nyhtönaudalla ja paahdetuilla juureksilla täytetyt herkut kannattaa testata ehdottomasti.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg
12-16 pientä perunarieskaa
salaattisekoitusta
rapeaa sipulirouhetta
Paahdetut juurekset:
4-6 isoa porkkanaa
2 palsternakkaa
pala juuriselleriä
2 punasipulia
2-3 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
Piparjuurikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 rkl piparjuuritahnaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
- Kypsennä liha pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipulit. Siirrä ne kulhoon ja lisää joukkoon öljy ja suola. Kaada juurekset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
- Huuhdo ja valuta salaatti.
- Revi kypsä, vetäytynyt naudan liha suikaleiksi.
- Laita kaikki täytteet tarjolle omiin tarjoiluastioihinsa. Kokoa tacot lisäämällä erilaisia täytteitä perunarieskojen päälle.