Suomi-tacot nyhtönaudalla

Työaika 20 min Kokonaisaika 4 t
6-8 annosta
Atria_Tacot_720x910-2(2).jpg

On tacoja ja sitten on Suomi-tacoja! Nämä perunarieskaan käärityt, nyhtönaudalla ja paahdetuilla juureksilla täytetyt herkut kannattaa testata ehdottomasti.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg

12-16 pientä perunarieskaa

salaattisekoitusta

rapeaa sipulirouhetta

Paahdetut juurekset:

4-6 isoa porkkanaa

2 palsternakkaa

pala juuriselleriä

2 punasipulia

2-3 rkl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

Piparjuurikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

1 dl majoneesia

1 rkl piparjuuritahnaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

  1. Kypsennä liha pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipulit. Siirrä ne kulhoon ja lisää joukkoon öljy ja suola. Kaada juurekset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
  4. Huuhdo ja valuta salaatti.
  5. Revi kypsä, vetäytynyt naudan liha suikaleiksi.
  6. Laita kaikki täytteet tarjolle omiin tarjoiluastioihinsa. Kokoa tacot lisäämällä erilaisia täytteitä perunarieskojen päälle.