Katalonialaiset lihapullat maustekastikkeessa

Työaika 40 min Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Kukapa ei rakastaisi lihapullia? Saatika ihanaa lihapullakastiketta ja pastaa, parmesaaniraasteella viimeisteltynä?

Tämän täyteläisen lihapullakastikkeen maustaa mantelijauhe ja sahrami. Raikas hapokkuus on peräisin valkoviinistä.

Raaka-aineet

Lihapullat:

1 pieni sipuli hienonnettuna

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl kanelia

1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g

kourallinen hienonnettua persiljaa tai korianteria

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Mantelikastike:

1 pieni sipuli hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 dl mantelijauhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

hyppysellinen sahramia

1 rkl tomaattipyrettä

1 tl sokeria

5 dl kanalientä

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

öljyä paistamiseen

persiljaa tai korianteria ja esim. pastaa tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää sitten paprikajauhe ja kaneli ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Yhdistä kaikki lihapullien ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina lepäämään jääkaappiin ja valmista sillä välin kastike.
  3. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää mantelijauhot ja paprikajauhe ja jatka paahtamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviiini ja kiehauta. Sekoita joukkoon sahrami, tomaattipyree, sokeri ja kanaliemi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pyörittele lihapullataikinasta 20 tasakokoista pyörykkää ja pudota ne kastikkeeseen kypsymään.
  5. Anna kastikkeen poreilla keskilämmöllä puolisen tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoile esimerkiksi pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.