Katalonialaiset lihapullat maustekastikkeessa
Kukapa ei rakastaisi lihapullia? Saatika ihanaa lihapullakastiketta ja pastaa, parmesaaniraasteella viimeisteltynä?
Tämän täyteläisen lihapullakastikkeen maustaa mantelijauhe ja sahrami. Raikas hapokkuus on peräisin valkoviinistä.
Raaka-aineet
Lihapullat:
1 pieni sipuli hienonnettuna
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl kanelia
1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
kourallinen hienonnettua persiljaa tai korianteria
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Mantelikastike:
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
hyppysellinen sahramia
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
5 dl kanalientä
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
öljyä paistamiseen
persiljaa tai korianteria ja esim. pastaa tarjoiluun
Valmistusohje
- Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää sitten paprikajauhe ja kaneli ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Anna seoksen jäähtyä.
- Yhdistä kaikki lihapullien ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina lepäämään jääkaappiin ja valmista sillä välin kastike.
- Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää mantelijauhot ja paprikajauhe ja jatka paahtamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviiini ja kiehauta. Sekoita joukkoon sahrami, tomaattipyree, sokeri ja kanaliemi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele lihapullataikinasta 20 tasakokoista pyörykkää ja pudota ne kastikkeeseen kypsymään.
- Anna kastikkeen poreilla keskilämmöllä puolisen tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoile esimerkiksi pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.