Ulkofileepihvit ja Artesaani-makkara-sipulisalaatti

Kun Atrian Takuumurea ulkofileepihvi saa kylkeensä Atria Artesaani Perinteisellä Makkaralla höystetyn raikkaan punasipuli-omenasalaatin ollaan jo erityisherkun äärellä. Valmista viereen vielä ohuet olkiranskalaiset ja sinihomejuustovoi, niin makunautinto on sinetöity.
Raaka-aineet
Sinihomejuustovoi:
1 kpl valkosipulinkynsi
50 g huoneenlämpöistä voita
50 g sinihomejuustoa
Makkarasalaatti:
1/2 pkt Atria Artesaani Perinteinen Makkara 240g
1 punasipuli
1 omena
20 g rucolaa
Kastike:
1 rkl dijonsinappia
1 rkl sokeria
1 rkl omenaviinietikka
1/2 dl öljyä
suolaa
Tikkuperunat:
3 kpl isoa jauhoista perunaa
öljyä friteeraamiseen
suolaa
Pihvit:
2 pkt Atria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi 300g
suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Kuori valkosipulinkynsi ja surauta huoneenlämpöinen voi, sinihomejuusto ja valkosipuli tasaiseksi sauvasekoittimella. Pyöritä tangoksi leivinpaperin tai kelmun sisään ja anna kovettua jääkaapissa.
- Pilko makkarat ja ruskista ne pannussa. Viipaloi punasipuli. Poista pestyn omenan puolikkaasta siemenet ja viipaloi omena. Sekoita kastikkeen ainekset ensin keskenään, ja sekoita sitten kastikkeeseen makkarat, sipulit, omenat ja rucolat.
- Suikaloi perunat mandoliinilla hienoiksi suikaleiksi ja friteeraa ne 180-asteisessa öljyssä rapeiksi tikkuperunoiksi.
- Nuiji ulkofileepihvit hieman ohuemmiksi, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti grillissä tai voissa kuumassa pannussa haluamaasi kypsyyteen.
- Tarjoile ulkofileepihvit sinihomejuustovoin, tikkuperunoiden ja makkarasalaatin kanssa.