Chipotle Burger
Tämä hurmaava burger lainaa makumaailmaansa Meksikosta. Chipotlesalsa tuo majoneesiin mukavaa potkua, ja avokado ja tuore korianteri viimeistelevät raikkaudellaan kokonaisuuden. Reseptin on Atrialle kehittänyt Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy.
Raaka-aineet
Chipotlemajoneesi
2 dl majoneesia
2 tl chipotlesalsaa
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Pihvit
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä
Lisäksi
1 kpl pihvitomaatti
1 kpl punasipuli
1 kpl avocado
1 kpl lime
4 kpl sämpylää
tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
- Valmista ensin chipotlemajoneesi sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Laita majoneesi jääkaappiin maustumaan.
- Viipaloi pihvitomaatti ja kuorittu sipuli. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi avokado ja purista viipaleiden päälle limen mehua.
- Sekoita kulhossa naudan burgerliha, suola ja pippuri. Muotoile lihasta 4 pihviä leivinpaperin päälle. Sivele pintaan hieman öljyä molemmin puolin.
- Grillaa tai paista pannulla kypsäksi.
- Halkaise sämpylät ja paahda ne lämpimiksi uunissa, pannussa tai grillissa.
- Täytä sämpylät chipotlemajoneesilla, salaatilla, korianterilla, pihvillä, tomaatilla, sipulilla ja avokadolla ja tarjoile.