Chipotle Burger

Työaika 40 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta

Tämä hurmaava burger lainaa makumaailmaansa Meksikosta. Chipotlesalsa tuo majoneesiin mukavaa potkua, ja avocado ja tuore korianteri viimeistelevät raikkaudellaan kokonaisuuden.

Reseptin on Atrialle kehittänyt Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy.

Raaka-aineet

Chipotlemajoneesi:

2 dl majoneesia

2 tl chipotlesalsaa

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Pihvit:

1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä muutama rouhaisu

öljyä

Lisäksi:

1 kpl pihvitomaatti

1 kpl punasipuli

1 kpl avocado

1 kpl lime

4 kpl sämpylää

tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Valmista ensin chipotlemajoneesi sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Laita majoneesi jääkaappiin maustumaan.
  2. Viipaloi pihvitomaatti ja kuorittu sipuli. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi avokado ja purista viipaleiden päälle limen mehua.
  3. Sekoita kulhossa naudan burgerliha, suola ja pippuri. Muotoile lihasta 4 pihviä leivinpaperin päälle. Sivele pintaan hieman öljyä molemmin puolin.
  4. Grillaa tai paista pannulla kypsäksi.
  5. Halkaise sämpylät ja paahda ne lämpimiksi uunissa, pannussa tai grillissa.
  6. Täytä sämpylät chipotlemajoneesilla, salaatilla, korianterilla, pihvillä, tomaatilla, sipulilla ja avokadolla ja tarjoile.