Routapaisti naudan paahto- tai sisäpaistista

Työaika Kokonaisaika 16 t 39 min
4 annosta
routapaisti.jpg

Tarinan mukaan routapaistin keksiminen on ollut aikoinaan puhdas vahinko. Ehkäpä juuri siksi sen valmistus onkin niin yksinkertaista. Umpijäässä oleva paisti laitetaan kypsymään matalaan lämpöön useaksi tunniksi, kunnes toivottu kypsyys on saavutettu. Kuuma paisti nostetaan mausteliemeen, jossa se saa rauhassa jäähtyä ja maustua seuraavaan päivään saakka. Reseptin lopputuloksena on uskomattoman mehevä ja maukas routapaisti.

Raaka-aineet

1 pkt

tai

1 pktAtria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg

Mausteliemi:

2 ltr vettä

2 rkl vasikkafondia

1 rkl balsamicoa

1/2 rkl karkeaa suolaa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 tl rouhittuja katajanmarjoja

1 tähtianis

2 kpl appelsiinin kuori

2 laakerinlehteä

1 rosmariinin oksa

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

1 plo stout-olutta

Parsa:

16 kpl tuoretta tankoparsaa

1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Pakasta paistia vähintään yön yli, kunnes se on kokonaan jäässä.
  2. Aseta jäinen paisti uunivuoassa 80-100-asteiseen uuniin. Kun paisti on muutaman tunnin kuluttua sulanut keskeltä, työnnä paistiin sisälämpömittari.
  3. Jatka paistamista kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Reilusti punainen medium löytyy 53-56 asteen kieppeiltä, kypsä puolestaan yli 65 asteesta.
  4. Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset keskenään, ja anna jäähtyä.
  5. Kun paisti on valmis, ota se uunista ja upota mausteliemeen. Laita liemen päälle leivinpaperi ja sitten kansi. Leivinpaperi pitää kosteuden paistin pinnassa.
  6. Anna paistin maustua liemessä vähintään vuorokausi.

Leikkaa paistista ohuita siivuja ja tarjoile kuuman kastikkeen ja perunoiden sekä juuresten tai sienien kanssa.

nopeat-possutacot (1).jpg
Pikatacot 2
Tutustu reseptiin
Kana-nuudelimunakas-mikrossa.jpg
Kana-nuudelimunakas mikrossa 0
Tutustu reseptiin
Savuinen-kanapasta.png
Savuinen kanapasta 10
Tutustu reseptiin
masterchef-marina-entrecote.jpg
MasterChef-Marinan entrecote ja punaviinikastike 6
Tutustu reseptiin
viski-vaahterasiirappiglasyyri.jpg
Viski-vaahterasiirappiglasyyri 1
Tutustu reseptiin