Kanankoipipelti

Työaika 5 min Kokonaisaika 50 min
4 annosta
Kanankoivet-juuressalsapedilla.jpg

Kanankoipipelti on arkiruokaa parhaimmillaan. Nopeat valmistelut, ruoka uuniin, ja pian herkullinen tuoksu kutsuu syömään. Tähän ruokaan kotimaiset juurekset laitetaan näppärästi suoraan pakastepussista, valmiiksi kuorittuina ja pilkottuina. Jos haluat annokseen tulisuutta, sekoita juureksiin myös chilitahna. Miedommin maustetun ystävänä, jätä chilitahna pois. Lopputulos on herkullinen molemmilla tavoilla.

 

PAREMPI VALINTA

 

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksissa ja ravintoloiden listoilla esiintyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ateria on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Kun valitset tuotteita tai aterioita, joissa on Sydänmerkki, tiedät tekeväsi valintoja, jotka auttavat vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja sekä sinulle että läheisillesi.

 

Atrian tuotevalikoimaan kuuluu kymmeniä Sydänmerkki-tuotteita. Nyt haluamme tarjota arjen avuksi myös Sydänmerkki-reseptejä - tässä yksi sellainen.

Raaka-aineet

360 g suikalejuureksia

250 g tomaattimurskaa

1 dl vettä

1 rkl sitruunamehua

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua timjamia

1 tl suolaa

1/2 tl (chilitahnaa)

1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g

Valmistusohje

  1. Sulata juuressuikaleet.
  2. Sekoita juureksiin tomaattimurska, vesi, sitruunanmehu ja mausteet, myös chilitahna, jos käytät sitä.
  3. Levitä juurekset uunipellille tai -vuokaan. Lisää kanankoivet.
  4. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes koivet ovat läpikypsiä.