Henri Alénin marokkolainen kanapata

Työaika 20 min Kokonaisaika 1 t 20 min
3-4 annosta
Henri-Alenin-Marokkolainen-kanapata.jpg

Raaka-aineet

1 pktAtria Kanan Koipi Naturel 800g

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 kuorittu porkkana paloiteltuna

1 rkl voita paistamiseen

1 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl kuminansiemeniä

1 kanelitanko

1 sitruunan mehu

1-2 tl suolaa

1/2 l kanalientä

1 tlk kypsiä kikherneitä

1 ruukku korianteria

suolaa

Tarjoiluun esimerkiksi couscousia

Valmistusohje

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkana.
  2. Kuumenna voi paksupohjaisessa padassa hellalla ja ruskista siinä koipilihat. Mausta suolalla.
  3. Nosta lihat sivuun ja kuullota porkkana, sipuli ja valkosipulit voissa samassa padassa miedolla lämmöllä.
  4. Lisää mustapippuri, paprikajauhe, kuminansiemenet, kanelitanko, sitruunamehu ja suolaa.
  5. Nosta lihat takaisin pataan ja kaada joukkoon kanaliemi.
  6. Hauduta kanapataa noin tunti 170 °C:ssa uunissa.
  7. Lisää lopuksi kikherneet ja hienonnettu korianteri.
  8. Kiehauta nopeasti ja tarjoile esimerkiksi couscousin kanssa.
Sydanmerkki-nakkikeitto.jpg
Punainen nakkikeitto 2
Tutustu reseptiin
intialainen_possupata.jpg
Intialainen possupata 2
Tutustu reseptiin
Kana_bagel_vaaka.jpg
Kanabagelit hunajamarinoidulla punasipulilla 4
Tutustu reseptiin
Aprikoosilihapullat.jpg
Aprikoosilihapullat 0
Tutustu reseptiin
pinaattilettutacot.jpg
Pinaattilettutacot 0
Tutustu reseptiin