Henri Alénin marokkolainen kanapata
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuorittu porkkana paloiteltuna
1 rkl voita paistamiseen
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl kuminansiemeniä
1 kanelitanko
1 sitruunan mehu
1-2 tl suolaa
1/2 l kanalientä
1 tlk kypsiä kikherneitä
1 ruukku korianteria
suolaa
Tarjoiluun esimerkiksi couscousia
Valmistusohje
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkana.
- Kuumenna voi paksupohjaisessa padassa hellalla ja ruskista siinä koipilihat. Mausta suolalla.
- Nosta lihat sivuun ja kuullota porkkana, sipuli ja valkosipulit voissa samassa padassa miedolla lämmöllä.
- Lisää mustapippuri, paprikajauhe, kuminansiemenet, kanelitanko, sitruunamehu ja suolaa.
- Nosta lihat takaisin pataan ja kaada joukkoon kanaliemi.
- Hauduta kanapataa noin tunti 170 °C:ssa uunissa.
- Lisää lopuksi kikherneet ja hienonnettu korianteri.
- Kiehauta nopeasti ja tarjoile esimerkiksi couscousin kanssa.