Henri Alénin marokkolainen kanapata

Työaika 20 min Kokonaisaika 1 t 20 min
3-4 annosta

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 kuorittu porkkana paloiteltuna

1 rkl voita paistamiseen

1 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl kuminansiemeniä

1 kanelitanko

1 sitruunan mehu

1-2 tl suolaa

1/2 l kanalientä

1 tlk kypsiä kikherneitä

1 ruukku korianteria

suolaa

Tarjoiluun esimerkiksi couscousia

Valmistusohje

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkana.
  2. Kuumenna voi paksupohjaisessa padassa hellalla ja ruskista koipilihat siinä. Mausta suolalla. Nosta lihat sivuun ja kuullota porkkana, sipuli ja valkosipulit voissa samassa padassa miedolla lämmöllä. Lisää mustapippuri, paprikajauhe, kuminansiemenet, kanelitanko, sitruunamehu ja suolaa. Nosta lihat takaisin pataan ja kaada joukkoon kanaliemi. Hauduta kanapataa noin tunti 170 °C:ssa uunissa. Lisää lopuksi kikherneet ja hienonnettu korianteri. Kiehauta nopeasti ja tarjoile esimerkiksi couscousin kanssa.