Henri Alénin marokkolainen kanapata
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuorittu porkkana paloiteltuna
1 rkl voita paistamiseen
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl kuminansiemeniä
1 kanelitanko
1 sitruunan mehu
1-2 tl suolaa
1/2 l kanalientä
1 tlk kypsiä kikherneitä
1 ruukku korianteria
suolaa
Tarjoiluun esimerkiksi couscousia
Valmistusohje
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkana.
- Kuumenna voi paksupohjaisessa padassa hellalla ja ruskista koipilihat siinä. Mausta suolalla. Nosta lihat sivuun ja kuullota porkkana, sipuli ja valkosipulit voissa samassa padassa miedolla lämmöllä. Lisää mustapippuri, paprikajauhe, kuminansiemenet, kanelitanko, sitruunamehu ja suolaa. Nosta lihat takaisin pataan ja kaada joukkoon kanaliemi. Hauduta kanapataa noin tunti 170 °C:ssa uunissa. Lisää lopuksi kikherneet ja hienonnettu korianteri. Kiehauta nopeasti ja tarjoile esimerkiksi couscousin kanssa.