Kana-caesarsalaattiveneet

Työaika Kokonaisaika 15 min
6 annosta

Raaka-aineet

3 sydänsalaattia

1 pkt Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee 200g

1 - 1/2 dl caesarkastiketta (valmista tai itse tehtyä)

1 dl krutonkeja (valmiita tai itse tehtyjä)

parmesaanilastuja

Caesarkastike:

1 kananmuna

2 rkl sitruunan mehua

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

3-4 sardellifilettä hienonnettuna

2 tl dijon-sinappia

1 dl parmesan-juustoa hienona raasteena

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 1/2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike, jos teet sen itse. Riko muna kapeaan korkeaan kulhoon. Lisää muut aineet. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä se. Nosta sauvasekoitin hitaasti ylös sen käydessä.
  2. Irrota sydänsalaatista uloimpia lehtiä veneiksi. Aseta tarjoiluvadille. Leikkaa loput salaateista suikaleiksi. Sekoita salaatin joukkoon Vuolu Kanafileet ja kastike. Jaa salaatti veneille ja viimeistele krutongeilla ja parmesaanilastuilla.