Kana-vuohenjuustopizza pikkelöidyillä karviaisilla

Työaika 1 t Kokonaisaika 12 t
4 annosta
Atria_Vuolukana_vuohenjuustogrillipizza-pysty.jpg

Vuolu-kanafileet ovat helppo ja herkullinen täyte pizzalle. Täyteläinen kana-vuohenjuustopizza paistuu rapeaksi grillin kuumuudessa. Paiston jälkeen pizza viimeistellään pikkelöidyillä karviaisilla ja rucolalla.

Raaka-aineet

Pizzataikina:

2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

1 tl kuivahiivaa

6 dl pizzajauhoja

ripaus suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

Pikkelöidyt karviaiset:

1/2 dl etikkaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

2 dl karviaismarjoja

Marinoitu punakaali:

200 g punakaalia suikaloituna

2 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

4 dl tomaattikastiketta

1 pss (250 g) varsiparsakaalia

1 pkt Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee 200g

400 g vuohenjuustoa kiekkoina

1/2 pnt villirucolaa

Valmistusohje

  1. Valmista edellisenä päivänä pizzataikina, pikkelöidyt karviaiset ja marinoitu punakaali.
  2. Sekoita veteen hiiva ja jauhot pienissä erissä. Mausta suolalla ja lisää joukkoon öljy. Vaivaa huolella tasaiseksi taikinaksi ja muotoile neljäksi palloksi voideltuun rasiaan tai vuokaan jääkaappiin.
  3. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Lisää kuumaan liemeen karviaiset ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
  4. Sekoita marinoidun punakaalin ainekset keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Kauli pizzapullat jauhotetulla alustalla. Jos käytössä ei ole pizzalapiota, kauli pizzapohjat leivinpaperin päällä, jolloin saat nostettua pohjat grilliin paperin avulla, tai käytä jauhotettua leikkuulautaa lapiona.
  6. Täytä pizzat tomaattikastikkeella, marinoidulla punakaalilla, parsakaaleilla, Vuolu-kanafileellä ja vuohenjuustolla. Grillaa pizzat rapeiksi pizzakiven tai parilan päällä ja viimeistele pikkelöidyillä karviaisilla ja rucolalla. Voit paistaa pizzat myös uunissa, joko pizzakiven tai esikuumennetun pellin päällä.