Kana-vuohenjuustopizza pikkelöidyillä karviaisilla
Vuolu-kanafileet ovat helppo ja herkullinen täyte pizzalle. Täyteläinen kana-vuohenjuustopizza paistuu rapeaksi grillin kuumuudessa. Paiston jälkeen pizza viimeistellään pikkelöidyillä karviaisilla ja rucolalla.
Raaka-aineet
Pizzataikina:
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl kuivahiivaa
6 dl pizzajauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
Pikkelöidyt karviaiset:
1/2 dl etikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
2 dl karviaismarjoja
Marinoitu punakaali:
200 g punakaalia suikaloituna
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
4 dl tomaattikastiketta
1 pss (250 g) varsiparsakaalia
1 pkt Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee 200g
400 g vuohenjuustoa kiekkoina
1/2 pnt villirucolaa
Valmistusohje
- Valmista edellisenä päivänä pizzataikina, pikkelöidyt karviaiset ja marinoitu punakaali.
- Sekoita veteen hiiva ja jauhot pienissä erissä. Mausta suolalla ja lisää joukkoon öljy. Vaivaa huolella tasaiseksi taikinaksi ja muotoile neljäksi palloksi voideltuun rasiaan tai vuokaan jääkaappiin.
- Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Lisää kuumaan liemeen karviaiset ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
- Sekoita marinoidun punakaalin ainekset keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Kauli pizzapullat jauhotetulla alustalla. Jos käytössä ei ole pizzalapiota, kauli pizzapohjat leivinpaperin päällä, jolloin saat nostettua pohjat grilliin paperin avulla, tai käytä jauhotettua leikkuulautaa lapiona.
- Täytä pizzat tomaattikastikkeella, marinoidulla punakaalilla, parsakaaleilla, Vuolu-kanafileellä ja vuohenjuustolla. Grillaa pizzat rapeiksi pizzakiven tai parilan päällä ja viimeistele pikkelöidyillä karviaisilla ja rucolalla. Voit paistaa pizzat myös uunissa, joko pizzakiven tai esikuumennetun pellin päällä.