Artesaani-lihapullaragu ja pappardellepastaa

Työaika 45 min Kokonaisaika 45 min
4 annosta

Ihanat lihapullat täyteläisessä kastikkeessa onnistuu helpommin kuin arvaatkaan, kun nappaat kaupasta mukaan Artesaani-lihapullat. Ragun maku toki vain paranee pitkään hauduttamalla, joten suosittelemme että laitat sen liedelle sen verran hyvissä ajoin että maltat sen hautua vähintään puoli tuntia. Jos annat sille tunnin tai vielä vähän kauemminkin - vielä parempi. Mutta olipa aikaa haudutteluun sitten minkä verran vain, lupaamme että tämä lihapullien, pastan, ragun ja ricottajuuston yhdistelmä hurmaa jokaisen ruokailijan!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Artesaani Rustiikkinen Lihapulla 250g

1 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 kpl pieni porkkana

1/2 kpl varsiselleri

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl tomaattipyreetä

1/2 tl chilihiutaleita

1 dl kanalient'

1/2 dl valkoviiniä (tai puolikkaan sitruunan mehu)

1 tlk tomaatimurskaa

1/2 tl sokeria

1/2 kpl sitruunan kuori

tuoretta oreganoa

suolaa

mustapippuria

pappardellepastaa

suolaa

100 g ricottajuustoa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkana ja varsiselleri pieneksi ja kuullota öljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattipyree sekä chilihiutaleet ja jatka kuullottamista.
  3. Lisää kattilaan kanaliemi, valkoviini, tomaattimurska sekä sokeri ja keitä kasaan miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia.
  4. Mausta raastetulla sitruunankuorella, hienonnetulla oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Ragun tekeytyessä, kuumenna lihapullia öljytyllä pannulla noin 10 minuuttia.
  6. Keitä pappardellepasta suolalla maustetussa vedessä.
  7. Sekoita ragu pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.
  8. Aseta lihapullat pastan päälle ja viimeistele ricottajuustolla ja tuoreella oreganolla.