Henri Alénin mexican hot dogs

Työaika Kokonaisaika
4 annosta

Hyvän hodarin salaisuus on lihaisa napsahtava nakki ja sopivat etikkaiset lisukkeet.  Perinteisen höyrynakin sijaan kannattaa kokeilla hodariin grillattua raaka-makkaraa. Nämä Atrian chorizot sopivat loistavaksi hodarin täytteeksi. Väliin tulee myös raikasta avocado-tomaattisalsaa, sekä kuivattua sipulia, joka kuuluu hodariin aina, kysykää vaikka tanskalaisilta. Ketsuppia tämä hodari ei kaipaa.

Henri Alén

 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Chorizo 240g

4 hotdog-sämpylää

kuivaa sinappia (kuten frenchies)

1 rkl kuivattua sipulia

Avocado-tomaattisalsa:

2 kypsää tomaattia

1 valkosipulinkynsi

1 tl punaista chiliä

1 avocado

1 limen mehu

1/2 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

  1. Laita valkosipuli, chili ja tilkka öljyä huhmareeseen. Murskaa hienoksi tahnaksi. Halkaisen avokado, poista kivi ja kuori. Kuutioi avokado ja lisää mukaan. Lohko tomaatit ja poista niistä siemenet. Kuutioi tomaatti. Lisää avokadojen joukkoon. Lisää lopuksi limetin mehu ja loppu öljy. Mausta salsa suolalla ja pippurilla.
  2. Grillaa chorizot kypsiksi ja lämmitä sämpylät nopeasti grillissä. Laita chorizo sämpylän väliin ja mausta kuivalla sinapilla, salsalla ja kuivatulla sipulilla. Nauti heti.