Pinaatti-nokkossämpylät

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t 15 min
6 annosta
Pinaatti-nokkossampylat.jpg

Pinaatti-nokkoskeitto tuo sämpylöihin ihanaa makua ja täyteläisyyttä. Lämpimät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä!

Raaka-aineet

1 pktAtria Samettinen Pinaatti-Nokkoskeitto 300g

2 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

n. 10 dl vehnäjauhoja

1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Yhdistä keitto ja vesi, ja sekoita ne vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lämmitä 42-asteiseksi kattilassa tai mikrossa.
  2. Liota joukkoon suola ja kuivahiiva. Alusta jauhot pikkuhiljaa sekoittaen taikinaa. Taikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa, niin että se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää öljy taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä isoimmat kuplat pois. Jaa sämpylöille toivomasi koon mukaan 15-20 osaan ja leivo paloista jauhotetuin käsin sämpylöitä. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.
  4. Voitele kohonneet sämpylät halutessasi vesi-kananmunaseoksella ja ripottele päälle esimerkiksi pinjan- tai kurpitsansiememiä, tai vetele vain terävällä veitselle koristeviillot sämpylän pintaan. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Valkoinen-pekonipizza.jpg
Valkoinen pekonipizza 0
Tutustu reseptiin
vuolu-feta-galette.jpg
Vuolu-feta Galette 2
Tutustu reseptiin
leikkelevati juhlaan_fiilis.jpg
Leikkelelautanen 3
Tutustu reseptiin
Pinaattiletut ja kinkku-puolukkamousse 1
Tutustu reseptiin
Grillipihvit,-hunaja-sriracha-majoneesi-ja-täydelliset-ranskalaiset.jpg
Grillipihvit, hunaja-sriracha-majoneesi ja täydelliset ranskalaiset 1
Tutustu reseptiin