Croissantpaistos

Työaika 15 min Kokonaisaika 45 min
6 annosta

Croissantpaistos on nopeasti uunissa valmistuva suolainen herkku, joka sopii täydellisesti brunssipöytään. Voit tuunata croissantpaistosta makusi mukaan kokeilemalla myös erilaisia juustoja sekä suolaisia täytteitä. 

Raaka-aineet

8 kpl vihreää parsaa

100 g brie-juustoa

100 g gruyère-juustoa

6 kpl croissantia

1/2 pktAtria Ohuen Ohut Paahdettu Kanafilee 150g

2 kpl kananmunia

3 dl ruokakermaa

1,5 tl dijon-sinappia

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

8 kpl timjamin oksia

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Poista parsoista kuivat kannat. Jos parsat ovat pitkiä, leikkaa ne puoliksi tai kolmeen osaan. Paloittele ja revi brie-juusto palasiksi. Raasta gruyère-juusto.
  3. Revi croissantit muutamaan osaan ja laita uunivuokaan. Asettele leikkeleet ja parsat croissantpalojen väleihin. Lisää brie ja juustoraaste.
  4. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita. Kaada seos vuokaan.
  5. Paista 30 minuuttia eli kunnes muna-kermaseos on hyytynyt. Jos paistos tummuu pinnasta liikaa, suojaa vuoka foliolla.
  6. Viimeistele timjamin lehdillä ennen tarjoilua.
kanavohvelit.jpg
Kanavohvelit 0
Tutustu reseptiin
Lampimät-kinkku-valkohomejuustoleivat.jpg
Lämpimät kinkku-valkohomejuustovoileivät 1
Tutustu reseptiin
Atria_Vuolukana_vuohenjuustogrillipizza-pysty.jpg
Kana-vuohenjuustopizza pikkelöidyillä karviaisilla 0
Tutustu reseptiin