Croissantpaistos
Työaika 15 min Kokonaisaika 45 min
6 annosta
Croissantpaistos on nopeasti uunissa valmistuva suolainen herkku, joka sopii täydellisesti brunssipöytään. Voit tuunata croissantpaistosta makusi mukaan kokeilemalla myös erilaisia juustoja sekä suolaisia täytteitä.
Raaka-aineet
8 kpl vihreää parsaa
100 g brie-juustoa
100 g gruyère-juustoa
6 kpl croissantia
1/2 pktAtria Ohuen Ohut Paahdettu Kanafilee 150g
2 kpl kananmunia
3 dl ruokakermaa
1,5 tl dijon-sinappia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
8 kpl timjamin oksia
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Poista parsoista kuivat kannat. Jos parsat ovat pitkiä, leikkaa ne puoliksi tai kolmeen osaan. Paloittele ja revi brie-juusto palasiksi. Raasta gruyère-juusto.
- Revi croissantit muutamaan osaan ja laita uunivuokaan. Asettele leikkeleet ja parsat croissantpalojen väleihin. Lisää brie ja juustoraaste.
- Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita. Kaada seos vuokaan.
- Paista 30 minuuttia eli kunnes muna-kermaseos on hyytynyt. Jos paistos tummuu pinnasta liikaa, suojaa vuoka foliolla.
- Viimeistele timjamin lehdillä ennen tarjoilua.