Kasvistikut ja couscoussalaatti fetalla ja kurkkujugurttikastikkeella

Ruokaisa couscoussalaatti on nopea valmistaa ja sopii täydellisesti nautittavaksi Atrian kasvistikkujen kanssa. Mintulla ja valkosipulilla maustettu kurkkudippi toimii täydellisenä lisukkeena molemmille.
Raaka-aineet
1 pkt Kasvistikku
Feta-couscoussalaatti:
1 dl couscousia
vettä
suolaa
mustapippuria
1 kpl paprika
2 kpl tomaatti
1/2 ruukku lehtipersiljaa
100 g fetajuustoa
1/2 kpl sitruunan mehu
Kurkkudippi:
1/2 kpl kurkku
1 kpl valkosipulin kynsi
1/4 ruukku minttua
1 dl jogurttia
1/2 tl hunajaa
1 tl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Kypsennä couscous kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja jäähdytä.
- Kuutioi paprika ja tomaatit, hienonna lehtipersilja ja murusta fetajuusto ja laita ne couscousin kanss kulhoon. Purista joukkoon vielä mehu sitruunanpuolikkaasta ja pyöräytä sekaisin.
- Raasta kurkku ja purista raasteesta enimmät mehut pois. Hienonna valkosipulinkynsi ja minttu, ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kuumenna kasvistikut uunissa tai öljytyllä pannulla. Tarjoile kuumat tikut couscoussalaatin ja kurkkudipin kera.