Kasvistikut ja couscoussalaatti fetalla ja kurkkujugurttikastikkeella

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
2 annosta

Ruokaisa couscoussalaatti on nopea valmistaa ja sopii täydellisesti nautittavaksi Atrian kasvistikkujen kanssa. Mintulla ja valkosipulilla maustettu kurkkudippi toimii täydellisenä lisukkeena molemmille.

Raaka-aineet

1 pkt Kasvistikku

Feta-couscoussalaatti:

1 dl couscousia

vettä

suolaa

mustapippuria

1 kpl paprika

2 kpl tomaatti

1/2 ruukku lehtipersiljaa

100 g fetajuustoa

1/2 kpl sitruunan mehu

Kurkkudippi:

1/2 kpl kurkku

1 kpl valkosipulin kynsi

1/4 ruukku minttua

1 dl jogurttia

1/2 tl hunajaa

1 tl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Kypsennä couscous kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja jäähdytä.
  2. Kuutioi paprika ja tomaatit, hienonna lehtipersilja ja murusta fetajuusto ja laita ne couscousin kanss kulhoon. Purista joukkoon vielä mehu sitruunanpuolikkaasta ja pyöräytä sekaisin.
  3. Raasta kurkku ja purista raasteesta enimmät mehut pois. Hienonna valkosipulinkynsi ja minttu, ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Kuumenna kasvistikut uunissa tai öljytyllä pannulla. Tarjoile kuumat tikut couscoussalaatin ja kurkkudipin kera.