Italialainen munakas

Työaika 15 min Kokonaisaika
2 annosta

Munakas on helppoudessaan ja nopeudessaan varma valinta. Se toimii niin nopeana lounaana tai illallisena kuin brunssiherkkunakin. 

 

Tämän version inspiraatio tuli aurinkoisesta Italiasta. Munakas on tunnetusti loistavaa hävinkintorjuntaruokaa, joten sovella rohkeasti, ja testaa reseptiin erilaisia kasviksia, juustoja ja leikkeleitä sen mukaan mitä jääkaapin kätköistä löytyykään.

Raaka-aineet

1/2 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku 100g

1 dl kirsikkatomaatteja

100 g lehtikaalia

4 kananmunaa

3 rkl vettä

1 dl parmesaaniraastetta

1/2 tl suolaa

voita tai rypsiöljyä paistamiseen

basilikan lehtiä

parmesaanilastuja

Valmistusohje

  1. Pilko leikkeleet ja tomaatit.
  2. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja revi irti lehtiruodeista. Paista pehmeäksi öljytyllä pannulla.
  3. Riko munien rakenne kulhossa ja lisää vesi, parmesaaniraaste ja suola.
  4. Kuumenna rasva pannulla ja kaada munakasmassa pannulle. Laske lämpöä. Vedä munakasmassaa lastalla pohjaa pitkin ulkoreunasta kohti keskiosaa. Toista muutaman kerran.
  5. Peitä pannu kannella ja anna munakkaan kypsyä, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt.
  6. Täytä lehtikaalilla, leikkeleellä, tomaateilla, basilikalla ja parmesaanilla.