Jauhelihapihvit

Työaika Kokonaisaika 35 min
4 annosta

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

öljyä

1 dl gluteenittomia korppujauhoja

200 g kermaviiliä

1/2 rkl nelimaustetta (mustapippuri, inkivääri, neilikka, muskottipähkinä)

suolaa

Perunamuusi:

1 kg (puikula-)perunaa kuorittuna

200 g voita kuutioituna

1 dl kuohukermaa

suolaa

Sipulikastike:

2 sipulia suikaloituna

öljyä

2 dl kanalientä

4 dl punaviinikastiketta

2 rkl tummaa balsamietikkaa

1 rkl sokeria

Paistetut pavut:

200 g vihreitä papuja

50 g voita

Valmistusohje

  1. Kuullota sipulit nopeasti öljyssä pannulla.
  2. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit, kermaviili sekä mausteet ja muotoile pihveiksi.
  4. Paista pihvit kypsäksi pannulla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Perunamuusi

  1. Keitä perunat kypsiksi ja sen jälkeen survo perunat perunasurvimella.
  2. Sekoita joukkoon voi ja lämmin kerma. Mausta suolalla.

Sipulikastike

  1. Kuullota sipuleita pitkään matalalla lämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.
  2. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä kasaan niin, että puolet nesteestä jää jäljelle.
  3. Lisää joukkoon punaviinikastike, balsamietikka sekä sokeri ja lämmitä niin, että kastike melkein kiehahtaa.

Paistetut pavut

Paista vihreät pavut kevyesti voissa pannulla.

Tarjoile jauhelihapihvit perunamuusin, sipulikastikkeen ja paistettujen papujen kera.