MasterChef-Santun Scotch Eggs
Täydelliset Scoths Eggsit siivittivät Santun turvaan parvelle painetehtävän ensimmäisellä kierroksella.
Santtu kuori Atria Artesaani lämminsavustetut raakamakkarat kuoristaan, lisäsi vielä mausteita ja taputteli massan sitten ohuiksi levyiksi, joihin kätki kananmunat. Rapeapintaisen, maukkaan makkarakuoren alta tuomareille paljastui täydellisen kypsyinen kananmuna valuvine keltuaisineen. Annoksen viimeisteli lempeän tulinen majoneesi sekä raikas vihersalaatti.
Raaka-aineet
3 kananmunaa
4 Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g
suolaa
mustapippuria
raastettua sitruunankuorta
cayennepippuria
hienonnettua timjamia
Leivittämiseen:
vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
paprikajauhetta
2 kananmunaa
korppujauhoja
öljyä frittaamiseen
Majoneesi:
2 keltuaista
1 dl öljyä
raastettua sitruunankuorta ja mehua
suolaa
suolaa, cayennepippuria ja hienonnettua timjamia
Lisukkeeksi:
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
vihersalaattia
Valmistusohje
- Keitä 3 kananmunaa kiehuvassa vedessä 4 – 5 minuuttia. Keitinveteen kannattaa laittaa loraus etikkaa, joka ehkäisee kuoren rikkoutumista. Nosta kananmunat jääveteen jäähtymään. Kuori veden alla, sillä veden alla kuori irtoaa helpommin.
- Kuori raakamakkarat suolesta ja laita kulhoon. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, ja runsaasti sitruunan kuorella, cayennepippurilla ja timjamilla. Sekoita aivan tasaiseksi massaksi. Tähän voi käyttää hetken aikaa, sillä on olennaista, että kananmuna on mahdollisimman helppo kääriä makkaraan.
- Laita yhteen kulhoon vehnäjauhoja, ja mausta se runsaalla suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Vatkaa kaksi kananmunaa toiseen kulhoon ja laita kolmanteen kulhoon korppujauhoa.
- Kastele kädet ja tee makkaramassasta hieman kananmunaa suurempi pallo. Litistä pallo kämmenessä pyöreäksi levyksi. Nosta kananmuna makkaran päälle ja kääri se makkaramassaan. Ole hyvin varovainen, ettei kananmuna mene rikki ja huolellinen, että makkarakuorrute on tasainen ja ehjä.
- Nosta kuorrutetut kananmunat vehnäjauhoihin ja jauhota huolellisesti. Nosta seuraavaksi kananmunaan ja varmista, että munamassa tarttuu joka kohdasta. Lopuksi nosta korppujauhoihin ja kääntele niin, että koko pallo on kauttaaltaan korppujauhoissa. Korppujauhotettua palloa voi painella kämmenen sisällä kevyesti, jotta korppujauhot painautuvat makkaraan paremmin. Näin ne eivät myöskään pala fritatessa.
- Friteeraa 170 – 180 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes väri on kullanruskea.
- Vatkaa keltuaiset ja öljy majoneesiksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja cayennepippurilla. Koristele timjamisilpulla.
- Sekoita valkoviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri keskenään. Pyöräytä salaatti kastikkeessa.
- Tarjoile Scotch Eggs dressatun salaatin päällä, majoneesi kannattaa tarjoilla erillisessä kulhossa.