Kolmen juuston smash burger
Atrian burgerliha on täydellinen valinta trendikkäisiin smash burgereihin. Näiden burgereiden salaisuus on ohuet pihvit ja niiden rapea pinta, joka onnistuu parhaiten parilalevyllä grillaamalla. Grillattu punasipuli sekä maukkaat cheddar-, savu- ja lampaanmaitojuustot viimeistelevät kesän herkullisimmat burgerit.
Raaka-aineet
Tomaattihilloke:
250 g kirsikkatomaattia halkaistuina
2 rkl ruokosokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Burgerit:
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
1 punasipuli paksuina viipaleina
4 cheddarviipaletta
4 savujuustoviipaletta
4 lampaanmaitojuustoviipaletta
4 perunasämpylää
50 g baby pinaattia
Valmistusohje
- Laita tomaattihillokkeen ainekset kattilaan ja keitä seosta hetki kasaan. Lisää tilkka vettä, jos hilloke pääsee kiehumaan kasaan liikaa.
- Jaa naudanliha neljään osaan. Muotoile pihvin muotoon ja litistä esimerkiksi lastalla tai kattilalla painaen niin ohueksi kuin mahdollista. Jauhelihan molemmin puolin kannattaa laittaa leivinpaperipala, ettei pihvi tartu painovälineeseen ja lautaan.
- Grillaa pihveihin molemmin puolin rapea pinta. Grillaa samalla myös punasipuliviipaleet molemmin puolin. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pihvien päälle juustot, jotta ne hieman sulavat.
- Lämmitä grillissä myös sämpylät.
- Levitä sämpylöille tomaattihilloketta ja aseta väliin pihvit, punasipuliviipaleet sekä baby pinaattia.