Maalaispata kanan koivista ja juureksista

Työaika Kokonaisaika 1 t 20 min
6 annosta

Höyryävä, tuoksuva pata on talviruokaa parhaimmillaan!

Atria Perhetilan maustamattomat kanankoivet sopivat mainiosti myös pataruokiin. Maalaispadassa ne saavat kaverikseen runsaan määrän kotimaisia juureksia: porkkanoita, nauriita ja perunoita. Kotimaiset juurekset ovat olennainen osa sesonkiruokailua myös talvella. Ravintoaineet säilyvät niissä hyvin ja ja ne tuovat ruokiin rutkasti makua.

Pata sopii tarjottavaksi juhlavammissakin tilanteissa, mutta se maistuu myös helppona arkiruokana. Aktiivista valmistusaikaa on vain reilu vartti, ja sitten pata saakin muhia itsekseen kannen alla kypsäksi.

Halutessasi voit jättää valkoviinin pois. Korvaa se ruokalusikallisella valkoviinietikkaa ja lisää hieman kanaliemen määrää. Pataan voi laittaa myös muita juureksia, kuten selleriä, juuripersiljaa tai palsternakkaa. Lisukkeeksi sopii mainiosti keitetyt vihreät pakastepavut.

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g

1 iso sipuli

4 valkosipulinkynttä

500 g perunoita

3 isoa porkkanaa (noin 400 g

2-3 kpl naurista (n. 400 g)

öljyä

1 tl kuivattua rosmariinia

1 tl kuivattua rosmariinia

2 dl valkoviiniä

4 dl kanalientä

3 rkl dijon-sinappia

2 tl hunajaa

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:

keitettyjä pakastepapuja

Valmistusohje

  1. Paista kanan koipiin kaunis pinta paistinpannulla öljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori perunat, porkkanat ja nauriit ja leikkaa ne isohkoiksi suupaloiksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuivat yrtit ja jatka kuullottamista hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kattilaan kanaliemi, ruskistetut kanan koivet sekä paloitellut juurekset. Sekoita joukkoon dijon-sinappi, hunaja ja vehnäjauhot.
  4. Kuumenna pata kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 30-45 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä ja kanan koivet kunnolla kypsiä. Kaada sekaan kerma ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoile maalaispata esimerkiksi keitettyjen vihreiden papujen kanssa.