Täytetyt höyrysämpylät
Bao bunit ovat huippusuosittua aasialaista katuruokaa. Höyryssä kypsennetyt kalpeat mutta maukkaat sämpylät täytetään lihalla, kasviksilla ja erilaisilla maustekastikkeilla. Lämmitystä vaille valmiita höyrysämpylöitä on hyvin saatavilla ruokakaupoista. Jos haluat tehdä sämpylät alusta asti itse, kurkkaa resepti täältä.
Lämmitä Bao Bunit joko perinteisellä tavalla vesikattilan yllä höyryssä tai mikrossa. Höyryttäminen onnistuu paitsi bambukorissa, myös vaikkapa terässiivilässä.
Raaka-aineet
6 höyrysämpylää (esim. Vaasan Street Food THE BAO höyrysämpylää)
8 rkl chilimajoneesia
salaattia
hienonnettua chiliä
hienonnettua kevätsipulia
Kasvistäyte:
100 g porkkanaa ohuina suikaleina
100 g kurkkua ohuina suikaleina
100 g retiisiä ohuina suikaleina
1 dl ponzu-kastiketta
Jauhelihatäyte:
Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
1/2 dl teriyaki-kastiketta
1/2 - 1 tuore punainen chili hienonnettuna
1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Sekoita kasvistäytteen ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.
- Paista jauheliha mehukkaan kypsäksi. Mausta se lopuksi teriyaki-kastikkeella, chilillä ja seesaminsiemelillä.
- Valuta kasvistäyte. Lämmitä sämpylät höyryttämällä tai mikrossa. Avaa sämpylät ja täytä ne chilimajoneesilla, salaatilla, jauhelihalla sekä kasvistäytteellä.
- Viimeistele Gua Baot chilillä ja kevätsipulilla.