Viski-vaahterasiirappiglasyyri
Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
10 annosta
Tämän parempaa kinkunkuorrutetta saa hakea! Makea viski-vaahterasiirappiglaseeraus suolaisen kinkun pinnalla on vastustamattoman hyvä yhdistelmä. Lisää glasyyriä muutama kerros, jotta saat kinkkuun paksun kerroksen herkullista makua.
Raaka-aineet
Glasyyri:
2 dl viskiä
2 dl ruskeaa sokeria
2 dl vaahterasiirappia
2 rkl viinietikkaa
4 rkl soijaa
Koristeeksi
kokonaisia neilikoita
tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Laita kaikki glasyyrin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä puoleen määrästä.
- Levitä glasyyriä kinkun pinnalle. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Lisää glasyyriä pintaan paiston aikana muutaman kerran, niin että kaikki glasyyri tulee käytettyä. Koristele kinkku vielä kokonaisilla neilikoilla ja tuoreella timjamilla.