Viski-vaahterasiirappiglasyyri

Työaika Kokonaisaika 4 t
10 annosta

Tämän parempaa kinkunkuorrutetta saa hakea! Makea viski-vaahterasiirappiglaseeraus suolaisen kinkun pinnalla on vastustamattoman hyvä yhdistelmä. Lisää glasyyriä muutama kerros, jotta saat kinkkuun paksun kerroksen herkullista makua.

Raaka-aineet

Glasyyri:

2 dl viskiä

2 dl ruskeaa sokeria

2 dl vaahterasiirappia

2 rkl viinietikkaa

4 rkl soijaa

Koristeeksi

kokonaisia neilikoita

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Laita kaikki glasyyrin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä puoleen määrästä.
  2. Levitä glasyyriä kinkun pinnalle. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Lisää glasyyriä pintaan paiston aikana muutaman kerran, niin että kaikki glasyyri tulee käytettyä. Koristele kinkku vielä kokonaisilla neilikoilla ja tuoreella timjamilla.