Intialainen possupata

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
intialainen_possupata.jpg

Kokeile tätä helppoa ja mausteista intialaista possupataa Atria Possun Patalihasta valmistettuna. Herkullinen garam masala -mauste sekoitettuna kookosmaidon kanssa luo täydellisen liiton, joka suorastaan sulaa suussa. Seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita herkullisen intialaisen aterian luomiseksi!

Raaka-aineet

1 pktAtria Possun Pataliha 350g

2 kpl sipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

5 cm pala inkivääriä

3 rkl rypsiöljyä

2 tl garam masala -mausteseosta

1 tl kurkumaa

2 tl valkoviinietikkaa

1 tlk kookosmaitoa (400ml)

1 dl vettä

lisäksi

1 kpl ruukku korianteria

1-2 kpl punaista chiliä

Valmistusohje

  1. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna inkivääri.
  3. Kuullota sipulia padassa noin 15 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista muutama minuutti.
  4. Lisää kuivat mausteet. Paahda muutama minuutti sekoittaen.
  5. Kumoa lihat pataan ja pyörittele ne sipuli-mausteseoksessa. Lisää etikka ja suola.
  6. Sekoita haarukalla kookosmaidon rakenne tasaiseksi ja kaada maito pataan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi pataan.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lieden lämpöä. Peitä pata kannella.
  8. Hauduta hiljaa poristen noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  9. Tarjoa pata riisin kanssa.
  10. Koristele annokset korianterilla ja viipaloidulla chilillä.
 

Vinkki! Lisää pataan lopuksi pakastettuja vihreitä papuja tai voimista kookoksen makua kookoshiutaleilla.

johannarontu-atria-NEW_7483.jpg
Joulukana à la Henri Alén 2
Tutustu reseptiin
Jureke.jpg
Jureke keltajuuresta tai juuripersiljasta 0
Tutustu reseptiin
Joulukinkun-yrttikuorrute.jpg
Joulukinkun yrttikuorrute 1
Tutustu reseptiin
mc_eps11_kierros2_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2.jpg
MasterChef-Ollin Korean Chicken 1
Tutustu reseptiin
henri-alenin-kanavartaat.jpg
Henri Alénin kana-kevätsipulivartaat ja vihreä chilidippi 4
Tutustu reseptiin