Intialainen possupata
Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
Kokeile tätä helppoa ja mausteista intialaista possupataa Atria Possun Patalihasta valmistettuna. Herkullinen garam masala -mauste sekoitettuna kookosmaidon kanssa luo täydellisen liiton, joka suorastaan sulaa suussa. Seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita herkullisen intialaisen aterian luomiseksi!
Raaka-aineet
1 pktAtria Possun Pataliha 350g
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
5 cm pala inkivääriä
3 rkl rypsiöljyä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 tlk kookosmaitoa (400ml)
1 dl vettä
lisäksi
1 kpl ruukku korianteria
1-2 kpl punaista chiliä
Valmistusohje
- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna inkivääri.
- Kuullota sipulia padassa noin 15 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista muutama minuutti.
- Lisää kuivat mausteet. Paahda muutama minuutti sekoittaen.
- Kumoa lihat pataan ja pyörittele ne sipuli-mausteseoksessa. Lisää etikka ja suola.
- Sekoita haarukalla kookosmaidon rakenne tasaiseksi ja kaada maito pataan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi pataan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja laske lieden lämpöä. Peitä pata kannella.
- Hauduta hiljaa poristen noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Tarjoa pata riisin kanssa.
- Koristele annokset korianterilla ja viipaloidulla chilillä.
Vinkki! Lisää pataan lopuksi pakastettuja vihreitä papuja tai voimista kookoksen makua kookoshiutaleilla.