MasterChef-Marinan entrecote ja punaviinikastike
Marina tarjoili MasterChef 2022 -kauden 3. jaksossa entrecoteta punaviinikastikkeen, hunajaporkkanoiden, paahdettujen perunoiden ja voissa paistettujen herkkusienten kanssa.
Helena Puolakka kehui Marinan kastikkeen hauskaa kirpeyttä. Kastikkeen runsas hapokkuus yhdisti hänen mukaansa elementit lautasella. ”Makuja löytyy”, kiitteli puolestaan vieraileva tuomari Tommi Tuominen.
Raaka-aineet
2 porkkanaa
200 g Atria Takuumurea Naudan Entrecote n300g
3 isoa perunaa ohuina viipaleina
herkkusieniä
Punaviinikastike
iso nokare voita
1 salottisipuli paloina
1 1/2 dl punaviiniä
1 1/2 dl lihalientä
balsamicoa
laakerinlehti
suolaa
pippuria
Valmistusohje
- Keitä punaviinikastike kokoon ja siivilöi se.
- Laita porkkanat uunivuokaan. Mausta hunajalla ja voilla, ja kypsennä 140-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Paista pihviä ruskistetussa voissa noin 1 minuutti/puoli. Kääri folioon ja laita uuniin noin 10 minuutiksi. Anna pihvin levätä uunista ottamisen jälkeen noin 20 minuuttia foliokääreessään.
- Friteeraa perunat öljyssä rapeiksi.
- Paista herkkusienet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa pihvi ohuiksi viipaleiksi ja aseta lautaselle perunan, porkkanan ja sienten kera. Tarjoile punaviinikastikkeen kanssa.