Grillilauta

Työaika 1 t Kokonaisaika 1 t
4-6 annosta
IMG_5583.jpg

Grillilauta on kesän näyttävin ja herkullisin tapa tarjoilla grilliruokaa – rennosti, runsaasti ja yhdessä nautittavaksi. Tämä resepti ei ole pelkkä annos, vaan kokonainen elämys: lauta täynnä erilaisia grillattuja herkkuja, raikkaita lisukkeita ja makuja. Grillilauta on täydellinen valinta illanistujaisiin, mökkiviikonloppuun tai silloin, kun haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin ilman turhaa stressiä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g

0,5 kpl patonki

8 kpl keitettyä uutta perunaa

2 rkl öljyä

200 g padron-paprikoita

200 g broccoliineja

150 g kirsikkatomaatteja

Balsamico-timjamivinegretti

2 tl dijonsinappia

1,5 dl öljyä

3 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl timjamia hienonnettuna

1 tl hunajaa

0,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä

Yrtti-jalapenomajoneesi

1 kpl ruukku korianteria

0,5 kpl ruukku basilikaa

3 rkl marinoituja jalapenosiivuja

1 tl hunajaa

2,5 dl majoneesia

0,5 kpl sitruuna

Valmistusohje

  1. Tee ensin vinegretti. Laita sinappi kulhon pohjalle. Lisää öljy vähitellen vispilällä sekoittaen. Lisää sitten balsamiviinietikka, timjami, hunaja, suola ja rouhi pippuria joukkoon. Sekoita.
  2. Tee majoneesi. Irrota yrtit varsista ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Lisää jalapenot, hunaja ja majoneesi joukkoon. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Laita grilli kuumenemaan. Siivuta patonki ja puolita perunat. Kaada öljy isoon kulhoon ja pyöräytä paprikat öljyssä.
  4. Laita perunat, leivät ja broccoliinit grilliin. Grillaa niihin kauniit raidat ja siirrä sivuun. Grillaa minuuttifileet. Sen jälkeen grillaa vielä paprikat ja tomaatit nopeasti.
  5. Nosta pihvit tarjoiluastian keskelle ja kastikkeet kulhoissa niiden viereen. Asettele muut herkut pihvien ja kastikkeiden ympärille.