Grillilauta

Grillilauta on kesän näyttävin ja herkullisin tapa tarjoilla grilliruokaa – rennosti, runsaasti ja yhdessä nautittavaksi. Tämä resepti ei ole pelkkä annos, vaan kokonainen elämys: lauta täynnä erilaisia grillattuja herkkuja, raikkaita lisukkeita ja makuja. Grillilauta on täydellinen valinta illanistujaisiin, mökkiviikonloppuun tai silloin, kun haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin ilman turhaa stressiä.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Possun Minuuttifilee Paahdettu Tomaatti 260g
0,5 kpl patonki
8 kpl keitettyä uutta perunaa
2 rkl öljyä
200 g padron-paprikoita
200 g broccoliineja
150 g kirsikkatomaatteja
Balsamico-timjamivinegretti
2 tl dijonsinappia
1,5 dl öljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Yrtti-jalapenomajoneesi
1 kpl ruukku korianteria
0,5 kpl ruukku basilikaa
3 rkl marinoituja jalapenosiivuja
1 tl hunajaa
2,5 dl majoneesia
0,5 kpl sitruuna
Valmistusohje
- Tee ensin vinegretti. Laita sinappi kulhon pohjalle. Lisää öljy vähitellen vispilällä sekoittaen. Lisää sitten balsamiviinietikka, timjami, hunaja, suola ja rouhi pippuria joukkoon. Sekoita.
- Tee majoneesi. Irrota yrtit varsista ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Lisää jalapenot, hunaja ja majoneesi joukkoon. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Laita grilli kuumenemaan. Siivuta patonki ja puolita perunat. Kaada öljy isoon kulhoon ja pyöräytä paprikat öljyssä.
- Laita perunat, leivät ja broccoliinit grilliin. Grillaa niihin kauniit raidat ja siirrä sivuun. Grillaa minuuttifileet. Sen jälkeen grillaa vielä paprikat ja tomaatit nopeasti.
- Nosta pihvit tarjoiluastian keskelle ja kastikkeet kulhoissa niiden viereen. Asettele muut herkut pihvien ja kastikkeiden ympärille.