Jauhelihamureke
Jauhelihamureke on herkullinen arkiruoka, joka valmistuu vaivattomasti tämän reseptin avulla. Jauhelihamureke on kätevä kypsentää folion sisällä, jolloin muotoilu käy näppärästi ja mureke pysyy taatusti mehukkaana. Tarjoile mureke maukkaan maustepippurikastikkeen ja paahdettujen kasvisten kanssa.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g
1 dl korppujauhoja
1 dl lihalientä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 kananmunaa
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl hienonnettua timjamia
suolaa
mustapippuria
Paahdetut kasvikset
2 punasipulia kuorittuna ja pilkottuna
3 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
1 palsternakka kuorittuna ja pilkottuna
1/2 juuriselleri kuorittuna ja pilkottuna
1/2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Maustepippurikastike
1 rkl jauhettua maustepippuria
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl lihalientä
Valmistusohje
- Sekoita korppujauhot kädenlämpöisen lihaliemen joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon loput murekkeen ainekset ja muotoile mureke folion sisään.
- Kypsennä jauhelihamureketta 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Poista folio kypsentämisen loppuvaiheessa, jotta mureke saa kauniin paistopinnan.
- Paahdetut kasvikset
- Mausta kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Maustepippurikastike
- Paahda maustepippuria hetki kuivalla pannulla.
- Lisää joukkoon voi ja anna sulaa.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä hetki.
- Lisää lopuksi lihaliemi ja lämmitä kastike melkein kiehuvaksi.
- Tarjoile jauhelihamureke paahdettujen kasvisten ja kastikkeen kera.