Vuolu-feta Galette

Työaika Kokonaisaika 1 t
4-6 annosta

Galette on yksi ranskalaisen keittiön lahjoista maailmalle. Galette on vähän kuin piiraan ja pizzan välimuoto, ja mikä parasta, se on myös varsin vaivaton valmistaa.

Tämän ihanan Vuoluilla ja fetalla täytetyn galeten reseptin takana on Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Peggy vinkkaa, että galette maistuu niin juuri paistettuna kuin jäähtyneenäkin.

Raaka-aineet

Taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 dl kylmää vettä

Täytteeksi:

1 punasipuli

1 pkt Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu 200g

100 g fetaa

6 miniluumutomaattia

öljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kylmä vesi joukkoon. Sekoita nopeasti.
    Kääri taikina tuorekelmun sisään ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  2. Kuori sipuli ja viipaloi se renkaiksi. Kuullota sipulia pannulla pienessä määrässä öljyä.
  3. Kauli taikina vehnäjauhoitetun leivinpaperin päällä isoksi ympyräksi.
  4. Levitä Vuolut taikinan keskelle, jättäen reunoista noin 3 cm paljaaksi. Murenna feta Vuolujen päälle. Halkaise tomaatit kahtia ja levitä vielä ne ja kuullotetut sipulit galetelle.
  5. Käännä reunat sisälle laitimmaisten täytteiden päälle. Grillaa tai paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.