Makaronilaatikko
Makaronilaatikko - perinteinen ruokapöydän suosikki
Makaronilaatikko on lähes jokaisen suomalaisen ruokapöydän vakioklassikko. Tämä perinteinen herkku tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon arjen kiireisiin, sillä sen valmistaminen on vaivatonta, nopeaa ja taloudellista. Makaronilaatikon mehevä koostumus ja herkullinen maku tekevät siitä monen suosikin, olipa kyseessä sitten vilkas lapsiperhe tai yksin ruokaileva aikuinen. Ruokalaji soveltuu mainiosti myös juhlapöytään, sillä sen valmistaminen onnistuu helposti suuremmallekin joukolle ja sen voi valmistaa jo päivää aikaisemmin, sillä sen maku vain paranee seuraavana päivänä!
Raaka-aineet
1 pktAtria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g
1 sipuli hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
400 g makaronia
3 kananmunaa
4 dl kuohukermaa
2 dl lihalientä
2 dl mozzarellaraastetta
1/2 dl korppujauhoja
50 g voita nokareina
Valmistusohje
- Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli pannulle ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä al denteksi ja valuta.
- Kaada jauheliha ja makaronit voideltuun vuokaan.
- Sekoita kananmunat, kuohukerma sekä lihaliemi keskenään, ja kaada vuokaan. Ripottele päälle mozzarella, korppujauhot ja voi.
- Kypsennä makaronilaatkkoa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla kypsentämisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.