Makaronilaatikko

Työaika Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Makaronilaatikko on todellinen klassikko ja koko perheen suosikki. Jauhelihaksi makaronilaatikkoon voit valita esimerkiksi Nauta-Viljapossu jauhelihaa tai naudan jauhelihaa. Herkkua tulee joka tapauksessa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g

1 sipuli hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

400 g makaronia

3 kananmunaa

4 dl kuohukermaa

2 dl lihalientä

2 dl mozzarellaraastetta

1/2 dl korppujauhoja

50 g voita nokareina

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli pannulle ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä al denteksi ja valuta.
  3. Kaada jauheliha ja makaronit voideltuun vuokaan.
  4. Sekoita kananmunat, kuohukerma sekä lihaliemi keskenään, ja kaada vuokaan. Ripottele päälle mozzarella, korppujauhot ja voi.
  5. Kypsennä makaronilaatkkoa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla kypsentämisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.