Makaronilaatikko

Työaika Kokonaisaika 1 t
4 annosta
Makaroonilaatikko.jpg

Makaronilaatikko - perinteinen ruokapöydän suosikki 

 

Makaronilaatikko on lähes  jokaisen suomalaisen ruokapöydän vakioklassikko. Tämä perinteinen herkku tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon arjen kiireisiin, sillä sen valmistaminen on vaivatonta, nopeaa ja taloudellista. Makaronilaatikon mehevä koostumus ja herkullinen maku tekevät siitä monen suosikin, olipa kyseessä sitten vilkas lapsiperhe tai yksin ruokaileva aikuinen. Ruokalaji soveltuu mainiosti myös juhlapöytään, sillä sen valmistaminen onnistuu helposti suuremmallekin joukolle ja sen voi valmistaa jo päivää aikaisemmin, sillä sen maku vain paranee seuraavana päivänä!

Lue lisää

Raaka-aineet

1 pktAtria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g

1 sipuli hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

400 g makaronia

3 kananmunaa

4 dl kuohukermaa

2 dl lihalientä

2 dl mozzarellaraastetta

1/2 dl korppujauhoja

50 g voita nokareina

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli pannulle ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä al denteksi ja valuta.
  3. Kaada jauheliha ja makaronit voideltuun vuokaan.
  4. Sekoita kananmunat, kuohukerma sekä lihaliemi keskenään, ja kaada vuokaan. Ripottele päälle mozzarella, korppujauhot ja voi.
  5. Kypsennä makaronilaatkkoa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla kypsentämisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.
pinaattilettutacot.jpg
Pinaattilettutacot 0
Tutustu reseptiin
Lindströmin_mureke_720x910.jpg
Lindströmin mureke 10
Tutustu reseptiin
Atria_Pinaattiohukaiset_Pizzaletut-pysty.jpg
Pizzaletut pinaattiohukaisista 0
Tutustu reseptiin
Pad_thai_rapealla_kanalla.jpg
Pad thai rapealla kanalla 1
Tutustu reseptiin
Pippuripaisti-ja-maa-artisokkasose.png
Pippuripaisti ja maa-artisokkasose 3
Tutustu reseptiin