Possun savupaistilla ja kantarelleilla täytetyt nuotioleivät

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Atrian Vuolu-fileet ja -paistiviipaleet sopivat hyvin leipien täytteeksi. Vuolu-savupaistilla ja kantarelleilla täytetyt ruokaisat leivät on helppo kuljettaa mukana vaikkapa retkellä ja grillata rapeiksi nuotiopaikalla.

 

Raaka-aineet

1/2 dl öljyä

8 siivua maalaisleipää

1 valkosipulinkynsi halkaistuna

1 pkt Atria Vuolu Possun Savupaistista 200g

Täyte:

1 sipuli hienonnettuna

1/2 kg kantarelleja paloina

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

mustapippuria

1 dl smetanaa

2 kevätsipulin vartta hienonnettuna

1 dl herukoita

Valmistusohje

  1. Paista sipulit ja sienet pannulla pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja lisää joukkoon smetana, kevätsipuli ja herukat.
  1. Öljyä leipien pinta ja sivele pintaa halkaistulla valkosipulinkynnellä. Lisää neljän leivän päälle Vuolu Porsaan Savupaistia, lusikoi päälle sienitäytettä ja lisää päälle vielä toinen kerros savupaistia. Nosta jäljelle jääneet leipäsiivut kanneksi.
  2. Paista rapeiksi paistinpannulla ja herkuttele heti, tai kietaise leivinpaperiin, ota mukaan retkelle, ja grillaa ja herkuttele nuotiopaikalla.