Vaahterasiirapilla mausteutut pekonimakkarat ja lyttypotut

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Vaahterasiirapilla-maustetut-pekonimakkarat-ja-lyttypotut.jpg

Pekoni ja vaahterasiirappi ovat täydellinen parivaljakko, joilla voit viimeistellä myös Atrian Artesaani Raakamakkarat. Lyttyperunoilla saat pottuihin maksimaalisen paistopinnan. Sekoita kokonaisuuden seuraksi vielä herkullinen täysjyväsinappidippi.

Raaka-aineet

Täysjyväsinappidippi:

1/2 dl majoneesia

1/2 dl ranskankermaa

1 rkl Täysjyväsinappia

1-2 tl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Lyttypotut:

500 g keitettyjä perunoita

öljyä

suolaa

mustapippuria

Lisäksi:

1 pkt makkara

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 100g

2 rkl vaahterasiirappia

2 tl kokojyväsinappia

Valmistusohje

  1. Sekoita sinappidipin ainekset keskenään ja laita dippi jääkaappiin maustumaan.
  2. Painele juuri ja juuri kypsäksi keitetyt perunat leikkuulautaa vasten reilusti lyttyyn, mutta niin että peruna pysyy edelleen kasassa. Lorota päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillin parilalla tai foliovuoassa perunoihin kunnollinen ruskea pinta.
  3. Kääräise pekonit raakamakkaroiden ympärille. Sekoita vaahterasiirappi ja kokojyväsinappi. Grillaa makkaroita, kunnes pekoni on rapeaa ja makkarat kypsiä, noin 3-5 minuuttia molemmin puolin. Kun pekoni alkaa olla valmista, sivele pintaan vaahterasiirappi-sinappiseosta ja grillaa vielä hetki, niin että vaahterasiirappi glaseeraa makkarat.
perinteiset-pippuripihvit-ja-kermaperunat.jpg
Perinteiset pippuripihvit ja kermaperunat 4
Tutustu reseptiin
Macho-nacho-supreme.jpg
Macho nacho supreme 0
Tutustu reseptiin
henri-alenin-kanavartaat.jpg
Henri Alénin kana-kevätsipulivartaat ja vihreä chilidippi 4
Tutustu reseptiin
Valkoinen-pekonipizza.jpg
Valkoinen pekonipizza 0
Tutustu reseptiin
Andalucian-raakamakkaraa-patatas-bravas-ja-pisto.jpg
Chorizot, Grana Padano -perunat ja pisto 2
Tutustu reseptiin