Vaahterasiirapilla mausteutut pekonimakkarat ja lyttypotut

30 min kokonaisaika
4
Vaahterasiirapilla mausteutut pekonimakkarat ja lyttypotut
30 min kokonaisaika
4

Pekoni ja vaahterasiirappi ovat täydellinen parivaljakko, joilla voit viimeistellä myös Atrian Artesaani Raakamakkarat. Lyttyperunoilla saat pottuihin maksimaalisen paistopinnan. Sekoita kokonaisuuden seuraksi vielä herkullinen täysjyväsinappidippi.

Raaka-aineet

Täysjyväsinappidippi:

1/2 dl majoneesia

1/2 dl ranskankermaa

1 rkl Täysjyväsinappia

1-2 tl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Lyttypotut:

500 g keitettyjä perunoita

öljyä

suolaa

mustapippuria

Lisäksi:

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g

1 pkt Atria Pekoni 140g

2 rkl vaahterasiirappia

2 tl kokojyväsinappia

Ohje

Sekoita sinappidipin ainekset keskenään ja laita dippi jääkaappiin maustumaan.

Painele juuri ja juuri kypsäksi keitetyt perunat leikkuulautaa vasten reilusti lyttyyn, mutta niin että peruna pysyy edelleen kasassa. Lorota päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillin parilalla tai foliovuoassa perunoihin kunnollinen ruskea pinta.

Kääräise pekonit raakamakkaroiden ympärille. Sekoita vaahterasiirappi ja kokojyväsinappi. Grillaa makkaroita, kunnes pekoni on rapeaa ja makkarat kypsiä, noin 3-5 minuuttia molemmin puolin. Kun pekoni alkaa olla valmista, sivele pintaan vaahterasiirappi-sinappiseosta ja grillaa vielä hetki, niin että vaahterasiirappi glaseeraa makkarat.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut