Vaahterasiirapilla mausteutut pekonimakkarat ja lyttypotut
Pekoni ja vaahterasiirappi ovat täydellinen parivaljakko, joilla voit viimeistellä myös Atrian Artesaani Raakamakkarat. Lyttyperunoilla saat pottuihin maksimaalisen paistopinnan. Sekoita kokonaisuuden seuraksi vielä herkullinen täysjyväsinappidippi.
Raaka-aineet
Täysjyväsinappidippi:
1/2 dl majoneesia
1/2 dl ranskankermaa
1 rkl Täysjyväsinappia
1-2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Lyttypotut:
500 g keitettyjä perunoita
öljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
1 pkt makkara
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 100g
2 rkl vaahterasiirappia
2 tl kokojyväsinappia
Valmistusohje
- Sekoita sinappidipin ainekset keskenään ja laita dippi jääkaappiin maustumaan.
- Painele juuri ja juuri kypsäksi keitetyt perunat leikkuulautaa vasten reilusti lyttyyn, mutta niin että peruna pysyy edelleen kasassa. Lorota päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillin parilalla tai foliovuoassa perunoihin kunnollinen ruskea pinta.
- Kääräise pekonit raakamakkaroiden ympärille. Sekoita vaahterasiirappi ja kokojyväsinappi. Grillaa makkaroita, kunnes pekoni on rapeaa ja makkarat kypsiä, noin 3-5 minuuttia molemmin puolin. Kun pekoni alkaa olla valmista, sivele pintaan vaahterasiirappi-sinappiseosta ja grillaa vielä hetki, niin että vaahterasiirappi glaseeraa makkarat.