Lasagne

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t 30 min
6 annosta
3242_lasagne_1_1.jpg

Klassinen lasagne on kaikkien suosikki!  Mehevä ja maukas eli paras lasagne valmistuu Atrian Paremmasta naudan jauhelihasta, tomaatista ja mausteista hautuneesta jauhelihakastikkeesta sekä oikaisijan juustokastikkeesta: sen jujuna ja helpotuksena on, ettei sitä tarvitse keittää, vain sekoittaminen riittää! 

 

Vaihtelua lasagneen! Lisää kastikkeen joukkoon makua antamaan paloiteltua pekonia tai raakamakkaraa, kuten Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Chorizo 240g. Kasviksia on helppo lisätä lasagneen esimerkiksi raastetun porkkanan tai kesäkurpitsan tai paloitellun paprikan muodossa. Lisää ne tomaattimurskan kanssa samaan aikaan jauhelihakastikkeen joukkoon. Herkullisia makuvivahteita saat aikaan kokeilemalla juustokastikkeeseen ennakkoluulottomasti erilaisia juustoja, kuten vuohenjuustoa tai fetaa. 

Raaka-aineet

1 kpl iso sipuli

3-4 kpl valkosipulinkynttä

0,5 rkl öljyä

1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 700g

1,25 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

800 g tomaattimurskaa

2,5 dl vettä

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl sokeria

1 rkl kuivattua oreganoa

2 tl kuivattua timjamia

200 g lasagnelevyjä

75 g mozzarellajuustoraastetta

Oikaisijan juustokastike

200 g tuorejuustoa

1 dl maitoa tai kermaa

0,5 mm muskottipähkinää

75 g mozzarellaraastetta

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna tilavassa paistinpannussa öljy ja laita jauheliha pannulle. Anna jauhelihan kypsyä muutaman minuutin ajan. Käännä sitten jauheliha ympäri ja anna paistua myös toiselta puolelta. Näin jauheliha kypsyy meheväksi. Riko sitten jauhelihan rakenne murumaiseksi, makusi mukaan pieneksi tai isommaksi, ja anna ruskistua välillä käännellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. 
  3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja valkosipulit ja paista muutama minuutti välillä käännellen.
  4. Lisää pannulle tomaattimurska sekä vesi murskapurkkien kautta huljutellen – näin saat kaiken murskasta käyttöön. Lisää pannulle myös tomaattipyree, sokeri, oregano ja timjami. Kiehauta, laske lämpö ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 
  5. Valmista oikaisijan juustokastike sekoittamalla tasaisesti yhteen tuorejuusto, maito, ripaus tai puolikas maustemitallinen muskottipähkinää ja mozzarellaraaste. Voit myös tehdä perinteisen keitetyn juustokastikkeen.
  6. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  7. Voitele tilava (vähintään 3 litran vetoinen) uunivuoka tilkalla öljyä. Levitä vuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja asettele päälle lasagnelevyjä. Levitä päälle taas kerros jauhelihakastiketta ja lisää sen päälle nokareina noin neljännes juustokastikkeesta. Toista kerroksia vuoan koon mukaan ja laita päällimmäiseksi kerrokseksi jauhelihakastiketta, loput juustokastikkeesta ja tasaisesti ripotellen juustoraastetta. 
  8. Peitä uunivuoka foliolla tai kannella. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja paista noin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua.