Tartar à la Henri Alén
Henri Alénin suosikkiversio tartarista on italialainen carni cruda. Yksinkertaisessa reseptissä kaikki raaka-aineet kannattaa valita huippulaatuisina. Carni crudan valmistus on todella helppoa, mutta muista valmistaa se vasta juuri ennen tarjoilua. Näin ruokalaji on parhaimmillaan niin värin kuin tekstuurinsakin puolesta.
Tartar on loistava tapa hyödyntää vaikkapa kokonaisen sisäfileen päätypalat, jos keskiosat on nautittu pihveinä.
Raaka-aineet
Atria Takuumurea naudan sisä- tai ulkofileetä
pippuria
suolaa
hyvää oliiviöljyä
sitruunan mehua
parmesaania
rucolaa
Valmistusohje
- Poista fileestä kalvot.
- Hienonna filee veitsellä ja siirrä kulhoon.
- Mausta pippurilla, suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla. Sekoita hellästi.
- Muotoile kämmenillä löyhästi palloiksi, ja nosta lautasille.
- Raasta päälle reilusti parmesaania.
- Viimeistele muutamalla rucolan lehdellä ja pienellä lorauksella oliiviöljyä.
- Tarjoile esimerkiksi rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.