Punainen nakkikeitto

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksissa ja ravintoloiden listoilla esiintyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ateria on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Kun valitset tuotteita tai aterioita, joissa on Sydänmerkki, tiedät tekeväsi valintoja, jotka auttavat vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja sekä sinulle että läheisillesi. Atrian tuotevalikoimaan kuuluu kymmeniä Sydänmerkki-tuotteita. Nyt haluamme tarjota arjen avuksi myös Sydänmerkki-reseptiikkaa.

 

Tästä herkullisesta tomaattiliemisestä, punaisesta nakkikeitosta voi helposti tehdä miedomman, lastenkin makuun sopivan version jättämällä tabascon ja vaikka myös tuoreen chilin pois. Jos taas pitää erityisen tulisesta, voi chiliä ja tabascoa lisäillä reilumminkin.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakki 280g

1 iso sipuli

1 iso punainen paprika

3 valkosipulinkynttä

1-2 punainen tuore chili

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl tomaattipyreetä

285 g säilykemustapapuja (285 g = 1 tlk)

1 purkki kapriksia (35 g = yksi pieni purkillinen)

5 dl vettä

1 rkl kasvisliemijauhetta (tai 1 kuutio)

400 g kirsikkatomaatteja tomaattikastikkeessa (400 g = 1 tlk)

1 rkl tabascoa

2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa

lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Paloittele nakit pieniksi paloiksi. Kuutioi sipuli ja paprika. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chilit ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia, chiliä, paprikaa ja sipulia parin minuutin ajan. Lisää kattilaan nakit, sekä valutetut mustapavut ja kaprikset. Paistele hetkisen ajan.
  3. Lisää vesi, kasvisliemijauhe, kirsikkatomaattisäilyke, tabasco ja balsamicoetikka. Hauduta hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
  4. Hienonna lehtipersilja ja koristele sillä joko annokset tai kattilassa oleva keitto. Tarjoile keiton kanssa Sydänmerkki-leipää ja -levitettä.