Ruusukaalipaistosta ja Artesaani-raakamakkaraa
Työaika
25 min
Kokonaisaika
25 min
Valkosipulilla ja balsamiviinietikalla maustetut rouskuvan napakoiksi paistetut ruusukaalit ja mehevät raakamakkarat valmistuvat hetkessä, ja luovat mitä herkullisimman combon.
Resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Raaka-aineet
500 g ruusukaaleja
5 kpl valkosipulinkynttä
1/2 dl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Halkaise ruusukaalit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla todella kuumaksi ja asettele ruusukaalit leikkauspinta alaspäin pannulle. Paista noin viisi minuuttia, kunnes ruusukaaleissa on tumma paistunut väri. Sekoita joukkoon valkosipulit ja balsamiviinietikka, laske lämpöä reippaasti ja paista kunnes ruusukaalit ovat napakan kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. - Paista raakamakkaroita pannulla tai grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä. Tarjoile ruusukaalipaistoksen kanssa.
- Voit myös tarjoilla makkarat ja ruusukaalit cocktailpaloina. Leikkaa makkara paloiksi ja laita ruusukaalin puolikkaan kanssa cocktailtikkuun.
KOKEILE MYÖS
Nyhtötortillat
0
Tutustu reseptiin
Henri Alénin Minestra Maritata kanasta
15
Tutustu reseptiin
Mallassämpyläburger
0
Tutustu reseptiin
Surf and turf -vartaat kanamakkarasta
1
Tutustu reseptiin
Nopea pita-kebabsalaatti
1
Tutustu reseptiin