Spagetti bolognese

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta
janikaikkonen_bolognese.jpg

Spagetti bolognese eli pasta tomaattisella jauhelihakastikkeella on taattua ja helppoa arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Valmistat Spagetti Bolognesen tämän reseptin avulla helposti ja nopeasti. Valmis Spagetti Bolognese on myös helppo pakastaa myöhempiä ruokailuhetkiä varten.

Raaka-aineet

1 rasia Atria Kevyt Jauheliha 9,5% 400g

500 g tomaattimurskaa (tetrassa)

1 sipuli hienonnettuna

suolaa ja mustapippuria

500 g spagettia

4/5 ruukku tuoretta basilikaa

1 ruukku tuoretta timjamia

1 ruukku tuoretta persiljaa

Tarjoiluun:

keitettyä spagettia

parmesaania

1/5 ruukku loput tuoreesta basilikasta

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää tomaattimurska ja hauduta kastikkeeksi. Lyhytkin haudutus riittää, mutta pitkä haudutus tekee mausta entistä täyteläisemmän.
  3. Lisää hienonnetut yrtit kastikkeeseen haudutuksen loppuvaiheessa.
  4. Tarjoile bolognesekastike keitetyn pastan kanssa.

Kruunaa Spagetti Bolognese -annos raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.