Carbonara fried rice
Jäikö edelliseltä aterialta riisiä yli? Ota haltuun erinomainen hävinkki: carbonara fried rice. Mukaan tulee riisin lisäksi mm. pekonia ja parmesaania. Annos on niin herkullinen, että ehkäpä ensi kerralla haluatkin keittää riisiä ihan vain tätä kokataksesi.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rypsiöljyä
n. 5 dl kypsää riisiä
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
n. 1 dl parmesaania raastettuna
50 g babypinaattia
ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
- Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Siirrä ne hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Hienonna pekoni.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öljytilkassa. Lisää riisi ja paista pari minuuttia. Lisää pekoni ja munat. Anna munien kypsyä riisin seassa samalla sekoitellen.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele parmesaanilla. Lisää lopuksi pinaatti ja ruohosipuli, sekoita ne ruuan joukkoon tai anna jäädä pinnalle.