Carbonara fried rice

Työaika Kokonaisaika 15 min
2-3 annosta
Carbonara_fried_rice_2_720x910.jpg

Jäikö edelliseltä aterialta riisiä yli? Ota haltuun erinomainen hävinkki: carbonara fried rice. Mukaan tulee riisin lisäksi mm. pekonia ja parmesaania. Annos on niin herkullinen, että ehkäpä ensi kerralla haluatkin keittää riisiä ihan vain tätä kokataksesi.

Raaka-aineet

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g

1 pieni sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

rypsiöljyä

n. 5 dl kypsää riisiä

2 kananmunaa

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

n. 1 dl parmesaania raastettuna

50 g babypinaattia

ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Siirrä ne hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Hienonna pekoni.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öljytilkassa. Lisää riisi ja paista pari minuuttia. Lisää pekoni ja munat. Anna munien kypsyä riisin seassa samalla sekoitellen.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele parmesaanilla. Lisää lopuksi pinaatti ja ruohosipuli, sekoita ne ruuan joukkoon tai anna jäädä pinnalle.
mc_eps11_kierros2_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2.jpg
MasterChef-Ollin Korean Chicken 1
Tutustu reseptiin
masterchef-ella-entrecote.jpg
MasterChef-Ellan entrecote ja muhammara-kastike 2
Tutustu reseptiin
Sydanmerkki-nakkikeitto.jpg
Punainen nakkikeitto 2
Tutustu reseptiin
Eggs-Benedict.jpg
Eggs benedict 1
Tutustu reseptiin
Grillipihvit,-hunaja-sriracha-majoneesi-ja-täydelliset-ranskalaiset.jpg
Grillipihvit, hunaja-sriracha-majoneesi ja täydelliset ranskalaiset 1
Tutustu reseptiin