Stroganoff

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t 30 min
5 annosta

Stroganoff on herkullinen liharuoka, joka on alun perin lähtöisin Venäjältä. Lihalla on tärkeä osa hyvässä Stroganoff -reseptissä, ja siksi lihaksi onkin valikoitunut Atrian Takuumurea Naudan sisäpaisti. Stroganoff sopii hyvin arkeen sekä juhlaan ja tämän reseptin avulla onnistut varmasti.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n1,0kg

50 g voita

2 sipulia hienonnettuna

2 tl suolaa

1/2 tl valkopippuria

1/2 tl mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl lihalientä

70 g tomaattipyreetä

1 rkl sinappia

1 dl smetanaa

3 suolakurkkua pieniksi kuutioiksi leikattuna

Tarjoiluun:

perunamuusia

suolakurkkuja

Valmistusohje

  1. Ota naudan sisäpaisti huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kokkausta.
  2. Leikkaa paisti parin sentin kuutioiksi. Kuumenna 20 g voita padassa ja kuullotasipuleita siinä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja läpikuultavia.
  3. Sulata loppu voi paistinpannulla ja ruskista paistikuutiot kolmessa tai neljässä erässä. Mausta ruskistuneet lihat suolalla ja pippureilla. Ripottele lihojen pinnalle hieman vehnäjauhoja ja kääntele lihapalasia hetki pannulla.
  4. Lisää lihapalat pataan sipulien joukkoon ja huuhdo pannu vesitilkalla. Kaada vesitilkka lihojen ja sipulin päälle pataan. Lisää pataan myös lihaliemi ja tomaattisose ja anna stroganoffin hautua kannen alla noin tunnin ajan, tai kunnes liha on mureaa.
  5. Lisää lihapataan sinappi, smetana ja suolakurkkukuutiot. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja suolakurkkujen kera.

Vinkki: Voit lisätä stroganoffiin myös hillosipuleita ja/tai herkkusieniä