Siiderikana ja yrttiperunoita

30 min työaika
2 h kokonaisaika
4
Siiderikana ja yrttiperunoita
30 min työaika
2 h kokonaisaika
4

Näyttävä pääsiäiskana saa makunsa kuivasta siideristä ja siihen lisätyistä yrteistä.  Siiderikipon avulla kana höyryttyy mehevän kypsäksi sisältä päin. Tarjoile siiderikanan kanssa maukkaita yrttiperunoita, jotka kypsyvät uunissa näppärästi yhdessä kanan kanssa.

Raaka-aineet

1 kpl Kana

2 1/2 dl kuivaa siideriä

1 sitruuna

3 rosmariinin oksaa

6 timjamin oksaa

6 valkosipulinkynttä

1/2 dl öljyä

1 kg perunoita

suolaa

mustapippuria myllystä

Ohje

Ota kana huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Kaada reilu desilitra  siideriä pieneen uunin kestävään kippoon. Kaada toiset reilu desilitraa siideriä reilun kokoisen, laakean uunivuoan pohjalle.

Pese sitruuna huolellisesti ja kuori sitruunankuoren keltainen osa pieneen kippoon siiderin joukkoon ja purista sekaan myös sitruunamehu. Lisää kippoon yksi rosmariininoksa ja kolme timjaminoksaa. Paina kolme valkosipulinkynttä veitsellä litteiksi ja laita myös ne kippoon. Laita kippo uunivuoan keskelle ja aseta kana pystyyn kipon päälle. Voitele kana öljyllä.

Pese perunat ja puolita isoimmat. Hienonna loput rosmariinit, timjamit ja  valkosipulit ja sekoita ne perunoihin öljyn kanssa. Mausta perunat vielä suolalla ja mustapippurilla ja kaada ne sitten uunivuokaan kanan ympärille.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes siiderikana on läpikypsä ja pinnaltaan kullanruskea ja perunat ovat ruskistuneita ja pehmeitä. Paras tapa varmistaa kanan kypsyys on käyttää mittaria kanan paksuimmassa kohdassa. Kana on kypsää, kun lihalämpömittari näyttää 77 astetta.