Possunfileepihvit ja hernerisottoa

Työaika Kokonaisaika 40 min
2 annosta
Atria_Viljaporsaan_pihvi_tryffeli_pysty.jpg

Tarjoile mureat possun fileepihvit raikkaan hernerisoton ja paahdettujen varsiparsakaalien kanssa. Risotto säilyttää kauniin heleän vihreän sävynsä kun lisäät hernepyreen sen joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

 

 

 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Ohut Fileepihvi Naturell 240g

mustapippuria

suolaa

1 rkl rypsiöljyä

6 varsiparsakaalia

1/2 dl pähkinöitä karkeana rouheena

suolaa

Risotto:

1 salottisipuli hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

1 dl risottoriisiä

2 rkl valkoviiniä

1/2 ltr kasvislientä

100 g pakasteherneitä

1 rkl tuoretta minttua

1/2 sitruunan mehu

20 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

  1. Ota fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla, ja paista kypsiksi pannulla tai grillissä. Kääri löysään foliokääreeseen vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.
  2. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kasarissa. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä risoton vähän kerrallaan samalla hämmennellen. Surauta herneet pyreeksi mintun ja sitruunamehun kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää pyree ja parmesaani lopuksi risottoon.
  3. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paahda varsiparsakaalit ja pähkinät kevyesti. Mausta suolalla.
  4. Tarjoile hernerisotto pihvien ja varsiparsakaalin kera.