Texmex-kanakeitto
Kuuma kanakeitto lämmittää syysiltana ihanasti. Meksikolaisista mauista inspiroitunut keitto valmistuu uunissa paahdetusta nyhtökanasta ja mustapavuista. Annoksen kruunaavat maissilastut ja ranskankerma.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli n800g
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl oreganoa
1 tlk tomaattimurskaa (500 g)
1 dl vettä
1 tlk mustapapuja (380 g / 230 g)
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
3 dl maissilastuja
1 prk ranskankermaa (200 g)
1/2 ruukku korianteria
1-2 kpl chiliä
Valmistusohje
- Valmista nyhtökana pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja valkosipulit. Paista sekoittaen muutama minuutti.
- Lisää savupaprikajauhe sekä juustokumina ja kuumenna hetki. Kaada tomaattimurska kattilaan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Valuta pavut ja laita ne kattilaan. Lisää suola ja mustapippuri. Anna keiton porista matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
- Lisää nyhtökana keittoon ja kuumenna kiehuvaksi.
- Viipaloi chilit.
- Tarjoa keitto maissilastujen, ranskankerman, korianterin ja chiliviipaleiden kanssa.