Texmex-kanakeitto

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t
6 annosta

Kuuma kanakeitto lämmittää syysiltana ihanasti. Meksikolaisista mauista inspiroitunut keitto valmistuu uunissa paahdetusta nyhtökanasta ja mustapavuista. Annoksen kruunaavat maissilastut ja ranskankerma.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli n800g

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl savupaprikajauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl oreganoa

1 tlk tomaattimurskaa (500 g)

1 dl vettä

1 tlk mustapapuja (380 g / 230 g)

1 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

3 dl maissilastuja

1 prk ranskankermaa (200 g)

1/2 ruukku korianteria

1-2 kpl chiliä

Valmistusohje

  1. Valmista nyhtökana pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja valkosipulit. Paista sekoittaen muutama minuutti.
  4. Lisää savupaprikajauhe sekä juustokumina ja kuumenna hetki. Kaada tomaattimurska kattilaan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Valuta pavut ja laita ne kattilaan. Lisää suola ja mustapippuri. Anna keiton porista matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  6. Lisää nyhtökana keittoon ja kuumenna kiehuvaksi.
  7. Viipaloi chilit.
  8. Tarjoa keitto maissilastujen, ranskankerman, korianterin ja chiliviipaleiden kanssa.