Texmex-kanakeitto

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t
6 annosta
texmex-kanakeitto.png

Kuuma kanakeitto lämmittää syysiltana ihanasti. Meksikolaisista mauista inspiroitunut keitto valmistuu uunissa paahdetusta nyhtökanasta ja mustapavuista. Annoksen kruunaavat maissilastut ja ranskankerma.

Raaka-aineet

1 pktAtria Nyhtökana Karamelli n800g

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl savupaprikajauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl oreganoa

1 tlk tomaattimurskaa (500 g)

1 dl vettä

1 tlk mustapapuja (380 g / 230 g)

1 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

3 dl maissilastuja

1 prk ranskankermaa (200 g)

1/2 ruukku korianteria

1-2 kpl chiliä

Valmistusohje

  1. Valmista nyhtökana pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja valkosipulit. Paista sekoittaen muutama minuutti.
  4. Lisää savupaprikajauhe sekä juustokumina ja kuumenna hetki. Kaada tomaattimurska kattilaan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Valuta pavut ja laita ne kattilaan. Lisää suola ja mustapippuri. Anna keiton porista matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  6. Lisää nyhtökana keittoon ja kuumenna kiehuvaksi.
  7. Viipaloi chilit.
  8. Tarjoa keitto maissilastujen, ranskankerman, korianterin ja chiliviipaleiden kanssa.
Retki-ramen-viljaporsaan-minuuttisuikaleista.jpg
Retki-Ramen Viljaporsaan Minuuttisuikaleista 0
Tutustu reseptiin
pippa-laukan-uunifajitakset.jpg
Pippa Laukan Uunifajitakset 0
Tutustu reseptiin
viski-vaahterasiirappiglasyyri.jpg
Viski-vaahterasiirappiglasyyri 1
Tutustu reseptiin
Nopea-naudanliha-nuudeliwokki (1).jpg
Nopea naudanliha-nuudeliwokki 0
Tutustu reseptiin
atria-mestari-ismon-reilut-ulkofileepihvit-kermaista-metsasienikastiketta-ja-puikulapottuja.jpg
Atria Mestari Ismon reilut naudan ulkofileepihvit, kermaista metsäsienikastiketta ja puikulapottuja 11
Tutustu reseptiin